SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog započinju napad na A1 ligu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 08 02 2019

Vaterpolisti Radničkog u prvom kolu Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 ligu dočekuju ekipu niškog Naisa. Meč je na programu sutra od 19:30 časova, na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, a ulaz je besplatan.

U oba ovosezonska okršaja Kragujevčani su bili uspešniji, najpre u Nišu (12:10), a zatim i u polufinalu Kupa Srbije u Zrenjaninu (8:5). Pored regionalnih poena, utakmica će se bodovati i za domaći šampionat, pa je ulog dvostruki.

Poznajemo dobro Nišlije, dva puta smo ih pobedili i sigurno je da smo favoriti. U odnosu na naše prethodne okršaje, oslabljeni su odlaskom jednog od najboljih igrača, Nemanje Šilja. Ako odigramo kako treba, neće biti problema, mada ne treba se opuštati, jer smo već videli da nije lako igrati protiv njih”, smatra golman Radničkog i reprezentacije Srbije, Lazar Dobožanov.

Šumadinci su trenutno na deobi drugog mesta i ovom utakmicom započinju ciklus finalnih okršaja za A1 ligu, u kom ih još očekuju domaćinstva hrvatskim predstavnicima Primorju i Solarisu, a zatim i gostovanja Budvi i Vojvodini.

Nama je ovo jako bitna utakmica za ulazak u viši rang, kako zbog bodova, tako i atmosfere. Bitno je da pokažemo dobru igru i podignemo formu za odlučujuće mečeve. Sve utakmice će biti teške, ali mislim da imamo dobre šanse da ih dobijemo i plasiramo se u viši rang. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nam daju vetar u leđa za predstojeće izazove”, zaključio je Dobožanov.