SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolo klasik Radničkog i Zvezde

Autor: InfoKG
17:30 | Četvrtak, 19 11 2020

U derbiju sedmog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Crvene zvezde, u petak od 19 časova, bez prisustva publike na tribinama kragujevačkog bazena, ali uz direktan prenos na Sportklubu 1.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze u sjajnoj formi, posle odličnog nastupa na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Budimpešti, na kom su iznenadili mnoge favorizovane protivnike, ali u finalnom susretu nisu uspeli da se izbore za elitu, u duelu sa italijanskom Brešom.

"Generalno sam zadovoljan turnirom u Budimpešti, dobro smo odigrali kao tim, pružili svoj maksimum i ostvarili dobre rezultate. Jedino ostaje žal što nismo uspeli da iznenadimo Brešu. Stigao nas je pomalo i umor od teških utakmica i nadam se da ćemo im se revanširati kada još malo sazrimo", rekao je Nikola Lukić, najbolji strelac Radničkog u protekloj sezoni.

Dueli Radničkog i Zvezde oduvek su obilovali neizvesnošću i uzbuđenjima. Poslednji meč odigrali su pre godinu dana, kada su Kragujevčani slavili u polufinalu Kupa Srbije, u Beogradu (9:8). Od te utakmice oba tima značajno su se pojačala, a među brojnim novajlijama u ekipi Zvezde, svakako da su najzvučnija imena Gavrila Subotića i dvojice igrača koji su sa Radničkim 2014. godine došla do naslova vicešampiona Evrope – Dušana Markovića i Ivana Basare.

"Imali smo nešto lakše treninge ove nedelje, pa smo se oporavili od napornog turnira u Mađarskoj. Mislim da je ekipa stopostotno spremna. Ulazimo u ovaj meč u dobroj formi i što je najvažnije kompletni. Oni su imali par zaraženih igrača, ne znam u kakvom će sastavu doći, no bilo kako bilo, idemo na pobedu i mislim da smo favoriti", dodao je Lukić.

Crvena zvezda je do sada upisala tri pobede i remi sa Novim Beogradom, dok Kragujevčani na svom kontu imaju četiri trijumfa i poraz od Novobeograđana.

"Na turniru u Budimpešti smo značajno podigli nivo igre i mislim da smo kod kuće favoriti protiv Zvezde. Sigurno neće biti laka utakmica, jer Zvezda, uz Novi Beograd, Šabac i nas, spada među pretendente na titulu i svakako nije tim za potcenjivanje, ali idemo na pobedu. Daćemo maksimum i pokušati da nastavimo niz dobrih partija iz Budimpešte i uzdignemo formu do nastupa u Kupu Evrope", istakao je Nebojša Toholj, odlični centar Radničkog.

Kragujevčani su u sredu dobili i rivale u grupnoj fazi Kupa Evrope – nemački Potsdam, španski Mediterani i italijansku Savonu, koja će biti i domaćin turnira.

"Zadovoljan sam žrebom. Kao nosioci smo dobili malo lakšu grupu, izuzev Savone sa kojom neće biti lako. Ostali timovi su nepoznanica, ali kada smo minulog vikenda izlazili na kraj sa jačim španskim i italijanskim ekipama, čini mi se da nećemo imati problema ni sa njima. Očekujem da izborimo plasman u narednu rundu", zaključio je Toholj. 

Izvor: SPD Radnički