SportFoto: wildboars.rs

VEPROVI nadigrali VUKOVE u "večitom derbiju"

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 10 04 2023

U srpskom "večitom derbiju" američkog fudbala Kragujevac Wild Boarsi slavili su na gostovanju beogradskim Vukovima, rezultatom 42:35 i tako nastavili sjajan start sezone. U pravom revolveraškom okršaju, gledaoci su mogli da uživaju u velikom broju lepih akcija i poena, a Šumadinci su na kraju zasluženo stigli do bodova.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Kragujevčana bio je odlični američki trkač Ešton Hrd, koji je na ovom meču upisao čak četiri tačdauna. Upravo je njegovim blickrigom i započela utakmica. Vratio je početni kik-of do sredine terena, a zatim iz još dva trčanja stigao do end zone, za tačdaun iz tri akcije za samo 29 sekundi – 7:0. Odbrana gostiju potom je zaustavila nalet protivnika nadomak crvene zone, odakle je talentovani defanzivni end Milan Stojanović sekovao kvoterbeka Katrajta na trećem pokušaju i odigrao ključnu ulogu u stopiranju prvog naleta.

Zatim su Veprovi nastavili u sjajnom ritmu i duplirali prednost već posle pet minuta igre, posle lepog pasa Ajzee Grina ka mladom hvataču Danijelu Zunđi – 14:0. Odbrana Kragujevca je potom još jednom bila na visini zadatka kada je bilo najpotrebnije, pa je drugi posed Vukova zaustavljen na 30 jardi, intersepcijom iskusnog kornerbeka Ivana Radojičića.

Povratnik iz inostranstva, Strahinja Stepović, zatim je uhvatio pas od 60 jardi nadomak end zone, a Ešton Hrd sproveo još jednu egzekuciju trčanjem za četiri jarda, početkom druge deonice, za veliko vođstvo – 21:0.

Potom su i Vukovi došli do prvih poena. Na krilima Amerikanca Nolana Korpeninga stigli su do crvene zone, a zatim je kvoterbek Džošua Katrajt uposlio Petra Bajalicu (21:7). Posle neuspešnog drajva i panta gostiju usledio je napad Vukova sa polovine terena, odakle je Katrajt iz dva puta zasluženo sa end zonom spojio Korpeninga (21:14). No, Veprovi su imali spreman odgovor. Kvoterbek Grin je pasovima ka Stepoviću i Milanu Novakoviću doveo tim na četiri jarda, odakle je Hrd još jednom bio neumoljiv, za dva poseda prednosti na poluvremenu – 28:14.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Za samo 45 sekundi drugog poluvremena viđena su dva tačdauna. Bajalica je trčanjem od 63 jarda iznenadio odbranu Veprova (28:21), ali je to odmah anulirao Stepović, spektakularnim vraćanjem kik-ofa za tačdaun preko celog terena (35:21).

Veteran Ivan Klarić zatim je uhvatio dugačak pas Katrajta, koji je potom asistirao Bajalici za treći tačdaun – 35:28.

Malo je falilo da Stepović još jednom uzvrati iz kik-ofa, ali je zaustavljen na samo šest jardi od end zone. Međutim, Veprovi nisu uspeli to da materijalizuju, ponajviše zbog kazne posle koje su vraćeni, što su Beograđani odmah kaznili preko Katrajta, koji je iz dva trčanja došao do tačdauna za izjednačenje – 35:35.

Vukovi su se potom kockali i na polovini terena krenuli u četvrti napad za dva jarda, ali ih je protivnička odbrana u tome osujetila. Ajzea Grin je potom iz dobre startne pozicije preuzeo stvari u svoje ruke i najpre uposli Stepovića, a zatim istrčao dvadesetak jardi do ivice crvene zone, odakle je Hrd istrčao svoj četvrti i, ispostavilo se, pobednički tačdaun (42:35).

Na satu je ostalo i više nego dovoljno vremena za Vukove da pokušaju da izjednače, ali je u odsudnom momentu, na trećem daunu, defanzivni tekl Veprova, Branislav Petrović, sekovao Katrajta i primorao Beograđane da pantuju tri minuta pre kraja.

Izabranici trenera Predraga Šćekića su potom znalački trčanjima pomerali lance i trošili vreme, pa su stigli do važne pobede.

Vukovi Beograd – Kragujevac Wild Boars 35:42 (0:14, 14:14, 21:7, 0:7)

Kretanje rezultata:
0:7 Ešton Hrd trčanje 16 jardi, Jovan Stojković PAT
0:14 Ajzea Grin pas 67 jardi ka Danijelu Zunđi, Stojković PAT
0:21 Hrd trčanje 4 jarda, Stojković PAT
7:21 Džošua Kartrajt pas 20 jardi ka Petru Bajalici, Željko Stegnjaja PAT
14:21 Kartrajt 8 jardi ka Nolanu Korpeningu, Stegnjaja PAT
14:28 Hrd trčanje 3 jarda, Stojković PAT
21:28 Petar Bajalica trčanje 63 jarda, Stegnjaja PAT
21:35 Strahinja Stepović vraćanje kik-ofa 97 jardi, Stojković PAT
28:35 Kartrajt pas 15 jardi ka Bajalici, Stegnjaja PAT
35:35 Kartrajt trčanje 37 jardi, Stegnjaja PAT
35:42 Hrd trčanje 20 jardi, Stojković PAT

Izvor: Wildboars.rs