SportFoto: FK Radnički 1923

Visoki Piščević pojačao konkurenciju u veznom redu “crvenih”

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 10 02 2022

Fudbalski klub Radnički 1923 dobio je još jedno značajno pojačanje u igračkom kadru. Nekadašnji fudbaler beogradskog Rada, Javor Matisa i letonske Rige Nedeljko Piščević (26) nosiće dres kragujevačkog superligaša do kraja tekuće sezone.

Piščević je prve fudbalske korake načinio u beogradskom Bulbudercu, a potom je nastupao za mlađe selekcije Obilića i Crvene zvezde. Seniorski staž započeo je u ekipi Sinđelića, dok je prva superligaška iskustva sticao igrajući za beogradski Rad.

Naredna fudbalska destinacija u Piščevićevoj karijeri bio je Javor Matis iz Ivanjice, gde je nosio i kapitensku traku, da bi u januaru prošle godine pojačao redove trostrukog šampiona Letonije, ekipe Rige.

Sa svojom visinom od 191 centimetara Piščević je igrač koji vrlo uspešno može da odgovori zadacima na više pozicija u timu, a najbolje se snalazi u ulozi defanzivnog veznog igrača.

"Došao sam u Radnički 1923 sa željom da pomognem ekipi u borbi za opstanak u ligi. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ćemo na kraju sezone ostvariti zacrtani cilj. Pohvalio bih organizaciju kluba, koja je na jednom izuzetno visokom nivou, kao i stručni štab, koji je u stanju da izvuče maksimum iz ove ekipe", poručio je novi član “crvenih” sa “Čika Dače”.

Nedeljko Piščević je osmo pojačanje Radničkog 1923 u zimskom prelaznom roku. Prethodno su opremu kragujevačkog superligaša zadužili defanzivci Marko Gajić, Nikola Andrić, Marko Janković i Ljubiša Pecelj, zatim igrači sredine terena Nikola Kovačević i Miloš Milisavljević, kao i napadač Vojo Ubiparip. 

Izvor: FK Radnički 1923