SportFoto: SPD Radnički

VK Radnički: Pripreme mladih vaterpolista u Bečeju pun pogodak (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 29 07 2020

Kombinovana ekipa dečaka iz mlađih selekcija Radničkog je tokom proteklih nedelju dana boravila u Bečeju, gde je odradila mini pripreme, koje su prema oceni trenera i igrača bile pun pogodak.

Mali Kragujevčani su iskoristili priliku da posle nove pauze uskoče u vodu, jer je u njihovom gradu pre skoro mesec dana doneta odluka o zabrani korišćenja bazena zbog epidemiološke situacije. U gradu vaterpola sparingovali su sa ekipama Bečeja, Singidunuma i timom iz Ukrajine. Vodilo se računa i o merama zaštite i što je najbitnije, svi su se sa priprema vratili zdravi.

Pripreme su protekle odlično, uslovi su bili izvanredni, od smeštaja, preko hrane, do bazena. Trenirali smo dva puta dnevno u vodi, a imali smo i dodatni suvi trening. Intenzitet nije bio jak zato što deca pre toga nisu trenirala dve-tri nedelje, a fokus je više bio na tehnici i taktici nego na fizičkoj spremi. Sve ekipe su došle u nekom miks sastavu, ali su sparinzi bili jako zanimljivi i korisni, kako zbog napretka, tako i druženja”, rekao je Darko Šantić, trener Radničkog.

Pored sportskog dela, bilo je i vremena za druženje i obilazak lokalnih znamenitosti, a najveći utisak na dečake ostavio je dvorac Dunđerski, gde su čak i jahali konje.

Smatram da su ove pripreme jako bitne za nas u ovom trenutku, pošto smo već duže vreme sprečeni da treniramo kako treba i jako nam je prijao povratak u bazen. Žao mi je što nismo uspeli da sakupimo više dece, ali je to u ovom trenutku donekle i očekivano. Bilo je lepo vratiti se na kratko u normalu i nadam se da ćemo to uskoro učiniti i u Kragujevcu”, zaključio je Šantić.

Galerija slika