SportFoto: SPD Radnički

VK Radnički: Zasluženi predah pred derbi za prvo mesto

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 13 11 2020

Posle junački preguranog prvog dela kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, u kom su u periodu od 20 sati odigrali čak tri utakmice i upisali dve pobede i remi, za vaterpoliste Radničkog danas je slobodan dan, a sutra, od 19 časova, očekuje ih duel za prvo mesto sa domaćim OSC-om iz Budimpešte.

Kragujevčani će bar do večeras ostati na prvoj poziciji, sa bodom prednosti, ali i utakmicom više od Mađara koji svoj treći meč igraju od 19 sati protiv španske Terase. Malo je falilo da Šumadinci pomalo neočekivano ostvare i maksimalan učinak, ali su umor i najteži raspored uslovili pad koncentracije koji je rezultirao remijem sa francuskim Turkoanom (7:7). Koliko zaista mogu pokazali su protiv ruskog Sinteza (16:14) i španske Terase (13:8), učesnika prošlogodišnje Lige šampiona koji su pred ovaj turnir slovili za veće favorite od Francuza, pa i samog Radničkog.

Nesvakidašnja situacija dogodila se u četvrtak, kada su Kragujevčani posle nepuna četiri sata od završetka meča sa Francuzima uskočili u bazen na megdan Špancima.

Odigrali smo dve jako teške utakmice u kratkom razmaku. Posle malog kiksa u prvoj utakmici uspeli smo da pružimo maksimum u drugoj. Za razliku od prva dva duela na turniru, u meču sa Špancima igrali smo dobro od početka, držali ritam tokom cele utakmice i mislim da bi tako trebalo da igramo uvek. Protiv OSC-a neće biti nimalo lako, moraćemo da odigramo najbolje što možemo kako bismo pobedili. Pred nama je dan odmora, imaćemo malo više vremena da se spremimo i mislim da će sve biti kako treba”, istakao je Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Sa tri utakmice na ovom turniru, perspektivni bek Radničkog, Nemanja Stanojević, postao je prvi igrač sa 100 nastupa za ovaj klub, a svoj jubilej u meču sa Terasom krunisao je sa četiri pogotka, koliko je dao i Sintezu.

Loše smo ušli u utakmicu sa Turkoanom, nismo bili skoncentrisani, što nas je koštalo zaostatka koji uprkos nešto boljem izdanju u drugom poluvremenu nismo uspeli da preokrenemo na našu stranu. Posle tog kiksa protiv Francuza, koji su slabiji tim od nas, zbili smo redove, ušli jako u utakmicu sa Špancima i pokazali da smo prava ekipa. OSC je sigurno favorit, ali igramo pred praznim tribina, tako da im neće previše značiti prednost domaćeg bazena. Tražićemo svoju šansu, videli smo da možemo da se nosimo sa favorizovanim rivalima”, kazao je Stanojević. 

Izvor: SPD Radnički