SportFoto: AK Radnički

Zapaženi rezultati atletičara "Radničkog" u Beogradu

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 23 01 2023

Kragujevački atletičari atletskog kluba Radnički ostvarili su niz zapaženih rezultata na Otvorenom Prvenstvu Beograda. Velike uspehe ostvarili su atletičari u kategorijama seniora, juniora, mlađih juniora, kao i pionira nedelju dana ranije u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Srebrnu medalju u skoku u dalj osvojio je Nemanja Dimović. Njegov skok od 6m 92cm bio je dovoljan za drugo mesto. Ognjen Popović osvojio je bronzanu medalju u sprintu na 60m, dok je Magdalena Stevanović zauzela četvrto mesto u disciplini skok u dalj u konkurenciji starijih juniorki.

Pionirke Maša Božović i Maša Marinković zauzele su peto, odnosno osmo mesto. Seniorka Milica Gajović plasirala se u finale na 400m i zauzela osmo mesto.

Pobednik na prestižnom atletskom mitingu u Hjustonu je Lazar Anić sa 7m 74cm. Ovom pobedom Anić je učvrstio svoju poziciju na evropskim listama. Posle samo jednog nastupa u zimskoj sezoni zauzima šesto mesto. Njegov cilj za zimsku sezonu je nastup na Prvenstvu Evrope koji se održava u Itanbulu u martu ove godine.

Izvor: Atletski klub Radnički