SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Zicer za Šumadince: Otpisani Ljižani stižu u halu Jezero

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 23 02 2023

Lak zadatak je, čini se, pred odbojkašima Radničkog, koji će u petak od 18 časova u SBB hali Jezero ugostiti poslednjeplasirani tim BPŠ Superlige Srbije, Spartak iz Ljiga. Lepa je to prilika da izabranici trenera Alekse Brđovića posle dve izuzetno teške i fizički i mentalno iscrpljujuće utakmice dođu do lakih bodova pred svojom publikom.

Kragujevčani su proteklog vikenda u susednoj Topoli odigrali još jednu maratonsku i turbulentnu utakmicu, iz koje su uspeli da izađu kao krajnji pobednici. Iako su naspram sebe imali veoma borbenu i motivisanu ekipu Karađorđa, koja je na krilima podrške svojih pristalica odigrala iznad granica sopstvenih mogućnosti, činjenica je da su Šumadinci pružili još jednu promenljivu partiju, ali su u ključnim momentima meča demonstrirali mentalnu čvrstinu i snagu karaktera, te su kroz „iglene uši“ došli do veoma važnog trijumfa, kojim su zadržali priključak sa ekipama iz samog vrha tabele.

"Jako bitna pobeda za nas na „vrućem“ terenu u Topoli protiv izuzetno borbene ekipe Karađorđa, koja je još jednom dokazala da je izuzetno nezgodan rival na svom parketu. Dobro su nas namučili, naterali da igramo svih pet setova, ali je na kraju najvažnije da smo ostvarili svoj cilj i upisali vrednu pobedu koja nas ostavlja u igri za vrh tabele", konstatuje Vuk Ivanković, jedan od predvodnika „mlađe garde“ u ekipi iz šumadijske prestonice.

Posle teško izvojevane pobede u Topoli, odbojkaše Radničkog očekuje, bar na papiru, znatno lakši izazov. Spartak iz Ljiga je jedina ekipa bez ostvarenog trijumfa u BPŠ Superligi nakon sedamnaest odigranih kola i siguran je putnik u niži rang takmičenja. Ipak, staro pravilo kaže da su najteže one unapred dobijene utakmice, pa je neophodna određena doza opreznosti, posebno jer Ljižani u SBB halu Jezero dolaze potpuno rasterećeni, lišeni rezultatskog pritiska.

"Ne smemo dopustiti sebi da nas položaj na tabeli ekipe Spartaka, kao i činjenica da smo ih dobili u prvom meču ove sezone sa maksimalnih 3:0 u setovima, previše opusti. Oni su u par mečeva ove sezone, poput onog protiv Partizana od pre dva kola, pokazali da mogu biti jako nezgodan rival ukoliko se potcene. Zbog toga moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo predstojeći meč i da odigramo najbolje što znamo kako bismo opravdali ulogu favorita i došli do novog trijumfa", naglašava Ivanković.

Ljižani su, inače, na poslednjih dvanaest gostovanja u prestonici Šumadije slavili samo jednom, i to u sezoni 2014/15, kada su trijumfovali sa 3:2 u setovima. Prethodni duel ove ekipe u SBB Jezeru okončan je ubedljivim trijumfom Kragujevčana (3:0), tako da bi sve osim rutinske pobede domaćina u predstojećem susretu predstavljalo veliko iznenađenje.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički