SportFoto: SPD Radnički

ŽKK Radnički čuva kapitena: Jelena Prvulović i naredne sezone u crvenom dresu

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 16 06 2020

Kapiten ŽKK Radnički Jelena Prvulović braniće boje kragujevačkog kluba i u narednoj takmičarskoj sezoni.

Mada je tokom svoje karijere promenila veliki broj klubova, 28-godišnja Boranka uvek se sa zadovoljstvom vraćala u Kragujevac i svoj Radnički. Tako je bilo i pre dve godine, kada je odlučila da pomogne kragujevačkom klubu u povratničkom pohodu na Prvu žensku ligu Srbije.

Pored nespornih igračkih kvaliteta, Jelena Prvulović je neko ko svojom harizmom i autoritetom, kako na terenu, tako i van njega, pruža značajan doprinos ekipi. Zbog toga i ne čudi što su se čelnici Radničkog potrudili da je zadrže u svom jatu.

"Veoma sam srećna što ću šestu sezonu u svojoj karijeri nositi dres Radničkog. Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo jednog od najorganizovanijih klubova u državi. Zahvalila bih se upravi na ukazanom poverenju, koje ću se potruditi da opravdam na parketu", poručila je Prvulović.

Radnički je proteklu sezonu, naglo prekinutu epidemijom koronavirusa, okončao na solidnoj petoj poziciji.

U nastupajući sezonu kragujevački klub će ući sa znatno izmenjenim i podmlađenim sastavom. Radnički su u međuvremenu napustile Snežana Čolić, Aleksandra Jevrić, Jelena Jozić, Sofija Jovanović i Anja Tasić, a plan je da se roster popuni nekolicinom mladih i talentovanih igračica izredova gradskog drugoligaša, Radničkog 2016.

To naravno ne umanjuje takmičarske ambicije „crvenih dama“, koje će se potruditi da i u novoj sezoni ostave dobar utisak.

"Ja sam po prirodi uvek optimista, a budući da je Radnički izuzetno ambiciozan klub, iskreno se nadam dobrim rezultatima u narednoj sezoni. Mislim da imamo potencijal da budemo jedno od prijatnijih iznenađenja u ligi", smatra Jelena Prvulović.