SportFoto: SPD Radnički

ŽKK Radnički dočekuje Art basket

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 20 01 2023

Košarkašice Radničkog ovog vikenda ponovo će imati priliku da igraju pred svojom publikom. Kragujevčanke će sutra od 15 časova u hali Jezero ugostiti prošlogodišnjeg vicešampiona Srbije, ekipu beogradskog Art basketa, u utakmici 14. kola Prve lige Srbije.

Biće ovo jedna od utakmica u koju "crvene dame" ulaze bez većih rezultatskih pretenzija. Ekipa Art basketa trenutno zauzima treće mesto na prvenstvenoj lestvici sa devet pobeda iz trinaest odigranih mečeva, dok ekipa iz Kragujevca zauzima poslednje mesto na tabeli bez pobede u dosadašnjem toku prvenstva. Ekipa trenera Milana Vidosavljevića je prošlog vikenda uzela skalp vodećoj Crvenoj zvezdi, tako da u prestonicu Šumadije stiže sa viškom optimizma i željom da potvrdi dobar utisak koji je ostavila u meču sa aktuelnim šampionkama Srbije. Upravo zbog toga, igračice radničkog mogu rasterećeno da uđu u meč i probaju da poprave utisak iz prošle utakmice u kojoj su ubedljivo poražene.

Istina je da Kragujevčankama tek predstoje sudbonosne bitke za očuvanje mesta u najvišem rangu takmičenja, a do tada im ostaje da "kaleme" stečeno iskustvo u duelima sa ekipama iz gornjeg dela prvenstvene tabele.

Izvor: SPD Radnički