SportFoto: SPD Radnički

ŽKK Radnički: Opstanak na vidiku

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 23 02 2021

Pobedom nad ekipom Novosadske ŽKA u “Jezeru”, rezultatom 77:73, košarkašice kragujevačkog Radničkog napravile su verovatno presudan korak ka opstanku u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Po drugi put u ovoj sezoni, ekipa trenera Nenada Milovanovića uspešno je izašla na kraj sa jednim od glavnih protivkandidata u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Mnogo energije, želje i truda uložile su Kragujevčanke kako bi došle do ove, bez svake sumnje, najvažnije pobede u sezoni, koja ih sada stavlja u najbolju moguću poziciju pred rasplet u poslednja dva kola.

Sve igračice Radničkog imale su značajan udeo u ovoj važnoj pobedi, a košgeterski najraspoloženije bile su Nina Tešić i Ntumba Titi sa po 16 postignutih poena. Nekadašnja reprezentativka Konga uspela je da zavidnom poenterskom učinku pridoda i dvocifren broj skokova – 13.

Milica Inđić je i ovoga puta dobro popunila sve statističke kolone. Uspela je da ubaci 14 poena, uz 5 skokova i 8 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti.

Kapiten Jelena Prvulović utakmicu je završila sa 10 poena i 7 asistencija, Ajša Hadžić je ubacila poen manje – 9, a listu strelaca u kragujevačkom sastavu zaključile su Minela Mehović i Marija Petrović sa po 6 postignutih poena.

U gostujućoj ekipi sjajnu partiju pružila je Nikolija Jovanović sa 25 poena i 9 skokova. Dunja Gvero je stala na 17 postignutih poena i 9 asistencija, a od ostalih igračica novosadskog tima najbliža dvocifrenom učinku bila je Jovana Đurić sa 8 poena.

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, Kragujevčanke imaju pobedu više, ali i bolji međusobni skor u odnosu na Novosađanke. Jasno je da bi košarkašice Radničkog pobedom u jednom od naredna dva meča, protiv Kraljeva kod kuće ili na gostovanju šabačkoj Drugi, i teoretski osigurale opstanak u ligi, bez obzira na rezultate novosadske ekipe u poslednja dva kola. 

Izvor: SPD Radnički