SportFoto: SPD Radnički

Zlata vredna pobeda košarkašica Radničkog u Novom Sadu

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 11 12 2020

Košarkašice Radničkog načinile su izuzetno važan korak u borbi za opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije, pošto su u zaostaloj utakmici 9. kola uspele da savladaju ekipu Novosadske ŽKA u gostima sa 59:47.

Iako su u ovaj meč ušle neposredno nakon pauze zbog kovid infekcije u svojim redovima, Kragujevčanke su ipak smogle snage da u duelu sa jednim od glavnih konkurenata za opstanak u ligi dođu do druge pobede u sezoni.

Ponovio se scenario iz prethodne sezone kada su „crvene dame“ takođe slavile u „Spensu“, mada je ova pobeda od daleko većeg značaja, kako u pogledu poboljšanja izgleda kragujevačkog tima u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, tako i po pitanju sticanja samopouzdanja za nastavak prvenstvene trke.

Najefikasnija u redovima pobedničke ekipe bila je Nina Tešić, koja je ubacila 17 poena, uz 7 skokova. Kapiten Radničkog Jelena Prvulović utakmicu je okončala sa 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a solidnu partiju pružila je i Minela Mehović sa 9 poena i 7 uhvaćenih lopti.

U ekipi iz Novog Sada, koja je na ovom meču bila oslabljena neigranjem jedne od svojih najboljih igračica Dunje Gvero, najbolji učinak imala je Ana Vučetić, koja je ubacila 15 poena, uz 8 skokova. Pratila ju je Jovana Mirosavljev sa 10 postignutih poena.

Radnički je ovim trijumfom prepustio prvoligaški „fenjer“ subotičkom Spartaku, koji je ostao na jednoj ostvarenoj pobedi u dosadašnjem delu takmičenja. 

Novi takmičarski izazov Kragujevčanke očekuje u nedelju na gostovanju beogradskom Partizanu 1953. 

Izvor: SPD Radnički