SportFoto: SPD Radnički

Zlatibor previsok za Kragujevčane

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 15 01 2021

Ubedljiv poraz doživeli su košarkaši Radničkog na gostovanju ekipi Zlatibora u odloženom meču 12. kola Košarkaške lige Srbije – 88:124.

Ni povratak kapitena Katića, ni toliko čekani debi Australijanca Medinga, nisu pomogli Kragujevčanima u duelu sa izuzetno raspoloženim Zlatiborcima, koji su četi Igora Todorovića naneli najteži poraz u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone.

Svi igrači Zlatibora uspeli su da se upišu u listu strelaca, a prednjačio je Dušan Kutlešić, koji je ubacio 21 poen. Dvocifreni u pobedničkom sastavu bili su još i Dragoslav Papić – 18, Andrija Marjanović – 17, Stefan Mitrović – 13, Petar Vorkapić – 12 (10 asistencija) i Aleksa Čabrilo – 11 poena.

U kragujevačkom timu, koji je na ovom meču nastupio bez prvog plejmejkera Filipa Dumića i jednog od najkorisnijih igrača u dosadašnjem delu sezone Matije Popovića, najraspoloženiji za igru bio je Andreja Stevanović sa 25 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Australijanac Meding je na svom debiju u dresu Radničkog ostavio sasvim solidan utisak i utakmicu je završio sa 14 postignutih poena.

Kapiten Katić i iskusni Đorđević ubacili su po 13 poena, Veljović je dodao 10, a još jednu odličnu partiju pružio je mladi Stevan Jovanović, koji je postigao 8 poena i imao 10 uhvaćenih lopti.

Kragujevčani su nakon ovog poraza ostali u donjem delu tabele sa skorom 6-8.

Priliku da poprave bled utisak sa ovog gostovanja košarkaši Radničkog imaće već u nedelju, kada će u svom „Jezeru“ ugostiti ekipu Novog Pazara. 

Izvor: SPD Radnički