SportFoto: kragujevac.rs

Zlatni Dragan Ristić: Drago mi je što sam uspeo da krunišem svoj rad

Autor: InfoKG
10:30 | Četvrtak, 09 09 2021

Osvajač dve zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Kragujevčanin Dragana Ristić na svečanom prijemu u SKupštini grada naglasio je da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima i drago mu je što je na ovaj način uspeo da kruniše svoj rad. Ristić je na poklon od lokalne samouprave dobio zlatnik sa grbom grada. 

U Skupštini grada organizovan je svečani prijem za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Miku Stefanovića, članove streljačkog kluba „Čika Mata“. Dragan Ristić se iz Tokija vratio u Kragujevac sa dve zlatne medalje u streljaštvu,u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška. Prijemu je, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i Milan Armuš, predsednik streljačkog kluba „Čika Mata“. 

Dragan Ristić naglašava da je ovo medalja koja mu je nedostajala, pored dva evropska i tri svetska zlata. Dodaje da je organizacija u Tokiju bila na visokom nivou, a testiranja svakodnevna.

Prezadovoljan sam. Ovo je moja treća Olimpijada.Drago mi je što sam uspeo i vazdušnom i malokalibarskom puškom da osvojim zlato, da postavim neke nove svetske rekorde i da krunišem svoj rad u poslednje četiri godine sa ove dve medalje. Ispostavilo se da je streljaštvo sada ubedljivo naš najbolji sport i da je najbolje predstavio Srbiju. Pritisak je postojao, posebno u toj prvoj disciplini vazdušnom puškom, ali uspeo sam zahvaljujući dobrom radu, dobrim rezultatima na treninzima, što mi je davalo sigurnost da ću uspeti, i uspeo sam. Imao sam odlične uslove za treniranje i hvala gradu na podršci koju pruža klubu. Nadam se da ćemo i u budućnosti, moje kolege i ja, praviti dobre rezultate”, rekao je Ristić.

Milutin Stefanović, kako kaže, na ovom takmičenju nije uspeo da dođe do planiranih ciljeva, do same medalje ili do finala, ali će svoju energiju i planove usmeriti ka Parizu. Uspeh Stevana Pletikosića, sada Dragana Ristića, kako dodaje, veliki je podstrek i motivacija za sve članove kluba.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić na prijemu je rekao da misli da Kragujevac treba dobro da zna imena Dragana Ristića i Milutina Mike Stefanovića. 

Sam odlazak na Olimpijadu je po sebi veliki čin, veliko postignuće u jednom sportu, a posebno  onda kada se vratite kući sa medaljom. U ovom slučaju, Dragan Ristić je Kragujevcu i sebi doneo dve zlatne medalje, postavio je sjajne rekorde, i olimpijske i svetske, i to je nešto što stavlja Kragujevac na sportsku mapu sveta. Naš streljački klub „Čika Mata“ je najstariji strljački klub u Srbiji , za četiri godine ćemo proslaviti vek i po postojanja i to nam služi na čast i ponos. Zaista je zadovoljstvo i gradu, pretpostavljam i svim građanima, da grad pomaže razvoj sporta, posebno one pojedince i klubove koji ostvaruju najveće moguće, svetske rezultate”, rekao je Dašić koji je ovom prilikom Ristiću uručio zlatnik sa grbom grada.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakao je da je velika čast za Kragujevac da ima jednog paraolimpijca i jednog olimpijca, i da se ono što lokalna samouprava ulaže u sport vrati na najbolji mogući način.

Insistiramo na podizanju sportske infrastrukture koja je ključ pravljenja dobrih rezultata. U narednih mesec dana završićemo rekonstrukciju tzv „malog strelišta“ kluba „Čika Mata“ u hali Jezero,  u čast naših olimpijaca i svih mladih koji počinju da treniraju i kreću njihovim stopama”, zaključio je Stevović.