Sport

ZLATNI VATERPOLISTI na prijemu kod gradonačelnika: Poklonili mu medalju, loptu i kupaće gaće (FOTO)

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 07 12 2019

Povodom osvajanja Kupa Srbije, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić upriličio je svečani prijem za članove Vaterpolo kluba Radnički i čelnike istoimenog novoformiranog Sportskog društva, kog su i vaterpolisti deo. 

Vaterpolisti su gradonačelniku poklonili zlatnu medalju, loptu sa potpisima svih igrača i klupske kupaće gaće. Sa druge strane, prvi čovek grada na Lepenici uzvratio im je zastavom Kragujevca, pod kojom su nebrojeno puta do sada dostojno predstavljali grad, kao i knjigom „Leksikon Kragujevca“.

Čestitavši vaterpolistima na velikom uspehu, gradonačelnik je istakao da ništa toliko dobro ne promoviše grad kao sport i da je tako u Kragujevcu uvek bilo.

"Imali smo jendu krizu koja je trajala nekoliko godina, ali sport ponovo staje na svoje noge. Vaterpolo je samo prvi u nizu, kreću odbojka i rukomet. Momci su svuda u vrhu tabele ili prvi, tako da očekujemo još puno dobrih rezultata. Nadam se da je ovo što su vaterpolisti uradili samo početak jedne uspešne sezone", rekao je Nikolić.

On je dodao da je u Kragujevcu sport u potpunosti oslobođen od politike, što su na svom primeru podvukli i sami članovi Vaterpolo kluba. 

"Potrudili smo se da sportskim radnicima omogućimo uslove za rad, da ovi momci mogu da treniraju i ne brinu da li će primiti platu, premiju i naknade koje im sleduju. Dovoljno novca ima da se sport razvija. Mnogo manje ulažemo nego što se to ranije radilo, a opet imamo rezultate. To samo pokazuje da je put kojim idemo pravi i da je i u prethodnom periodu moglo drugačije da se radi", kazao je Nikolić.

Gradonačelnik je podvukao da je cilj da se što bolje radi sa mlađim selekcijama i da u Kragujevcu stasa što više dobrih prvotimaca, za šta su vaterpolisti odličan primer.

"Trudimo se da napravimo nešto što će da traje. Grad je preuzeo osnivačka prava nad svim kolektivnim sportovima i pokušavamo da napravimo sve selekcije, od najmlađih do najstarijih, ali i muške i ženske timove. Takođe je važno i to što Kragujevčani igraju u svim klubovima. Imamo i igrača sa strane, ali konstantno izbacujemo mlade Kragujevčane u prve timove", zaključio je Nikolić.

Direktor vaterpolista Radničkog Jugoslav Vasović naglasio je da je ovaj trofej samo produkt dobrog rada u proteklim godinama. 

"Svi u klubu se nadamo da je ovo samo početak ubiranja plodova rada, sa kojim nikako ne smemo da stajemo kako bi nagrade i dalje dolazile. One ne moraju uvek da budu ovakve, jer je nemoguće pobediti sve. Ali, to je naš cilj i naša želja i radimo za to da pobedimo u svakoj utakmici koju igramo", istakao je Vasović.

On je apostrofirao da među osvajačima Kupa ima pet-šest momaka koji su prve vaterpolo korake načinili u Radničkom.

"Osvajali smo trofeje i u mlađim kategorijama, ali ovo je prvi put da smo osvojili trofej u prvom timu sa toliko igrača poniklih u našem klubu, što je izuzetno značajno za grad. Nadam se da Kragujevčani doživljavaju Radnički kao svoj klub, što on i jeste", smatra Vasović.

Direktor Radničkog je dodao i da su uslovi koje vaterpolisti imaju, ako ne najbolji, onda zasigurno među najboljima u zemlji.

"Bez podrške Grada Kragujevca i gradonačelnika Radomira Nikolića, mi ne bismo ni postojali. Nažalost, u finansiraju kluba Grad učestvuje sa najvećim postotkom, što nije dobro. Međutim, teško je doći do sponzora, ali to je jedan od glavnih ciljeva u našem finansijskom poslovanju i pokušaćemo to da promenimo. Uopšte nije važno za koliki novac se radi, već da se dogovoreno isplaćuje na vreme. Zahvalni smo na mogućnosti da radimo i da se bavimo samo sportskim pitanjima, što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo", zaključio je Vasović.

Po završetku prijema vaterpolisti Radničkog posetili su Osnovnu školu „Svetozar Marković“, gde su dočekani salvama aplauza i oduševljenja učenika, sa kojima su se potom družili.

Galerija slika