SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Zlatnim medaljama Olimpija čuva tradiciju najuspešnijeg bodibilding kluba u Srbiji

Autor: Jovana Mladenović
08:04 | Subota, 13 05 2023

Sa Evropskog prvenstva u bodibildingu održanog u Barseloni, od 1200 takmičara i 44 reprezentacije, srpska je osvojila dve zlatne, jednu bronzanu i jedno četvrto mesto. Reprezentacija Srbije je brojila deset članova od kojih su četiri iz Kragujevca, a koji su ujedno i postigli najveće rezultate. Time kragujevački klub Olimpija čuva tradiciju najuspešnijeg bodibilding kluba u Srbiji. 

Goran Ilić, osnivač i predsednik Kluba Olimpija, višestruki prvak Srbije i vlasnik brojnih evropskih i svetskih medalja, trener reprezentacije Srbije, je ocenio da je reprezentacija Srbije napravila do sada najveći uspeh.

- Apsolutnu titulu evropskog prvaka poneo je Ivan Banjanac pobednik svih kategorija koji je prvu zvaničnu titulu doneo u Srbiju i Kragujevac. Drugi šampion Evrope je Aleksandar Cvetković, dok je Aleksandar Živković doneo bronzu. Za bod je bronza izmakla Nataši Kandić koja je osvajala i svetske i evropske medalje, kaže trener Ilić, ističući da nije ni postojala sumnja u ovakve rezultate. Konkurencija je bila jaka, ove godine je učestvovao veliki broj takmičara, preko 1200 iz 44 zemlje Evrope i u svakoj kategoriji je, u proseku bilo po 25 takmičara, što govori o veličini medalja koje smo osvojili, dodaje on. Bodibilding nije olimpijski sport ali je prvi među neolimpijskim sportovima, a naš klub je pravi brend u bodibildingu u našoj zemlji. Uz popularnost kada dođu i uspesi onda sve to dobija pravu sliku, zaključuje Ilić.

Govoreći o planovima, trener srpske reprezentacije kaže da takmičare očekuje svetsko prvenstvo u novembru i fokus će, kao i uvek, biti na što boljoj pripremi za visoke rezultate reprezentativaca, a Olimpija u toj ekipi uvek daje više od polovine takmičara.

- Jedine dve zlatne medalje sa Evropskog prvenstva u Barseloni, kao članovi srpske reprezentacije, osvojili su bodibilderi Olimpije. To pokazuje da je Klub Olimpija tim koji čuva tradiciju najuspešnijeg bodibilding kluba u Srbiji i koji opravdava poverenje koje mu grad ukazuje, kao i poverenje svih onih koji ovde treniraju. Medalje opravdavaju i svu onu uloženu energiju, rad i trud da se napravi ovakav rezultat. Izuzetno smo ponosni i siguran sam da veliki rezultati ni ubuduće neće izostati, a Grad će znati to da ceni i podrškom se oduži, rekao je obilazeći Olimpiju Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.