Sport

Zlato za “Ravens KG” u Novom Sadu

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Utorak, 04 04 2017

Članica Badminton kluba “Ravens KG” Stefana Stanković osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji ženskih parova, igrajući sa Marijom Bulatović iz beogradskog "Clear-a", na 15. Trofeju Novog Sada u badmintonu.

Kragujevčanka je sa Beograđankom izborila zlato u konkurenciji više od 30 seniorskih takmičara iz osam srpskih klubova. Najtrofejnija igračica “Ravens KG-a” još jednom je potvrdila visoku klasu, i nakon malo dužeg "posta" ponovo se popela na najviše mesto pobedničkog postolja u omiljenoj konkurenciji parova, i na taj način preuzela titulu od Anje Velemir koja je protekle godine trijumfovala u Novom Sadu igrajući sa Marijom Sudimac iz Kruševačkih "Zmajeva".

Na takmičenju su iz Kragujevca, pored Stefane Stanković, učestvovali i Andreja Todorović i Marta Ilić.

Andreja Todorović je igrajući takođe sa Marijom Bulatović iz “Clear-a” bio nadomak medalje u konkurenciji Mešovitih parova, ali je usled velikog broja grešaka u meču protiv Sofije Dmitrović/Bo Koch-a ispuštena prilika za plasman u finale, pa je na kraju osvojeno 4. mesto. U konkurenciji muških parova Andreja je igrajući sa Dancem Bo Koch-om iz BK “Clear” zauzeo 6.mesto u konačnom plasmanu.

Marta Ilić je zbog povišene temperature morala da propusti takmičenje u konkurenciji ženskih parova.