NAPOKON: “Inovativno” obeležena rupa “noge da polomiš” u Pešačkoj zoni (FOTO)

Sreda, 06 Februar 2019 12:00Autor: Branko Vukašinović

U Pešačkoj zoni mesto na kom je granitni poklopac šahta kišne kanalizacije polomljen i predstavlja opasnost za građane, posle pisanja portala InfoKG, napokon je obeleženo na “inovativan” način, drvenom fosnom i znakom. Iz Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” poručuju da bi trebalo da sutra postave novi poklopac na šahtu i time reše ovaj, kako tvrde pojedini građani, višegodišnji problem. 

Pojedini čitaoci portala InfoKG poslali su nam juče fotografije polomljenog granitnog poklopca šahta kišne kanalizacije u Pešačkoj zoni. Pitali su se da li je moguće da nadležni ne reaguju na ovakav problem, jer svakodnevno Pešačkom zonom prođe na hiljade građana, među kojima su i deca. Dodali su i da ovo ni najmanje nije naivno i da “noge mogu da se polome”, jer rupa nije bila obeležena. Ovaj tekst je izazvao veliku pažnju javnosti, a u nastavku vam prenosimo i neke od komentara čitalaca portala InfoKG.  

- Ne samo u pesackoj jos gore je oko robne kuce suda itd ali nevide oni koji trebaju da vide! 

- U normalnim zemljama gradske komunalne sluzbe (a i komunalna policija) vode racuna o tome. Samo kod nas u Srbiji niko nije nizasta odgovoran. 

- Bas na tu resetku je zgazilo moje dete i umalo polomilo nogu. Pre minimum pet godina se to desilo. 

- A rupe po putu i uvale to je tek posebna priča.Ulice gradske kao da voziš po Bejrutu  

- A u Daničicevoj i noge i kola od rupetine na trotoaru! I tu komunalci svakodnevno prolaze i ne smeta im. 

- Podjite Voje Radica pa se ,,divite". Desno rupa do rupe po trotoaru a levo blato do guse zimi a leti od prasine ne moze da se dise.

Posle pisanja portala InfoKG o ovom problemu i kontaktiranja nadležnih, odnosno Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, rupa u Pešačkoj zoni je obeležena na “inovativan” način i to drvenom fosnom i znakom.  

Iz “Šumadije” poručuju da s obzriom na to da na stanju nemaju odgovarajući granitni poklopac za šaht kišne kanalizacije, kakav je u Pešačkoj zoni, ovaj problem će sanirati tako što će sami izraditi poklopac i najverovatnije sutra ga postaviti.

Postavlja se pitanje da li mediji gotovo svaki put treba da signaliziraju da na nekom mestu u gradu postoji rupa i da predstavlja opasnost za građane da bi je nadležni obeležili, umesto odmah da saniraju problem.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije