Prijave za „Leto u gradu za decu i mlade“: Besplatne sportske, edukativne, kreativne i zabavne aktivnosti

Ponedeljak, 17 Jun 2019 13:00Autor: Jovana Mladenović

Program „Leto u gradu za decu i mlade“ i ove godine sprovodi se u Kragujevcu, četvrti put zaredom, kao prilika da se osmišljeno i sadržajno provede raspust. Sve aktivnosti - sportske, edukativne, kreativne, zabavne, besplatne su.

Namenjen je svima koji tokom vrelih letnjih dana za raspust ostaju u Kragujevcu. 

Organizuju ga, u saradnji sa brojnim ustanovama, organizacijama i udruženjima, Kancelarija za mlade i grad Kragujevac.

Ovog leta, pored brojnih sportskih škola, biće organizovane i radionice za učenje stranih jezika, a mnogo novih podataka o svom gradu, deca i mladi moći će da čuju tokom pešačkih tura pod nazivom „Upoznaj Kragujevac“, na koje će ih voditi licencirani vodič Gradske turističke organizacije. Osim toga u planu su škola stripa za decu i mlade, posete opservatoriji, akvarijumu, druženje sa decom sa invaliditetom, obeležavanje Dana mladih i kreativne radionice. Plesaće se tokom leta u ritmu salse, a mladi će biti u prilici da saznaju nešto novo u okviru letnje škole tradicije, zatim da gledaju filmove i uživaju u filmskim radionicama.

Partneri i podrška realizaciji programa su: SPD Radnički, Atletski klub Radnički, Košarkaški klub Radnički 1950, Odbojkaški klub Radnički, Vaterpolo klub Radnički, Rukometni klub Radnički, PK Foka, PK Radnički 1969, SK Foka, PK Ajkule, teretana Gladijator, MMA KG Tim, Wild Boars bejzbol klub, Klub američkog fudbala Divlji veprovi, FK Vašarište, Konjički klub Kraguj, turski Institut Junus Emre, CZNTK Abrašević, Kinepraktika Kragujevac, Gradska turistička organizacija Kragujevac, Cineplexx Plaza Kragujevac, Dom omladine Kragujevac, KUB Kragujevački ulični bioskop, FRKA filmska radionica, Prirodno – matematički fakultet, studenti Filum-a, udrženja: Interaktiv, Omladina JAZAS – a Kragujevac, Keik, Eko fan kamp i udruženje Egal i udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa.

Prijave se mogu preuzeti i predati u: Gradskoj upravi grada Kragujevca – kružni šalter; Trg Slobode broj 3 i u Kancelariji za mlade Kragujevac; ul: Save Kovačevića broj 5, radnim danima u periodu od 08 do 15 sati, na sajtu Grada kao i na sajtu Kancelarije za mlade. Skeniranu prijavu treba poslati na: kzmkragujevac@gmail.com.

Prijave možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije