SportFoto: Arhiva - Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” upisali prvu pobedu u gostima, savladali subotički “Spartak”

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Ponedeljak, 12 03 2018

Košarkaši “Radničkog” trijumfovali su u utakmici 22. kola Košarkaške lige Srbije, pošto su nadjačali “Spartak” u Subotici, rezultatom 76:64. Na taj način, tim trenera Bojana Kusmuka upisao je prvu pobedu u gostima, odnosno četvrtu po redu od početka sezone, a do sada je zabeležio 18 poraza. 

Najzaslužniji za pobedu Kragujevčana bio je Kolmen sa 25 poena, a slede ga Jovanović sa 19, Beader i Pavlović sa pod evet i Lalović sa osam poena. U subotičkoj ekipi prednjačili su Gazibegović i Šajin sa po 11 i Jovanović sa 10 poena.  

Otvorili smo utakmicu onako kako smo želeli, jakom odbranom i tranzicijom. Jednostavno, protivnik nije znao šta da radi. To je pokazao rezultat na poluvremenu, imali smo +23. Onda ta famozna treća četvrtina koja nam je odnela mnogo pobeda ove sezone. Ali, pokazali smo karakter i pravo lice po prvi put i na gostovanju. Odigrali smo skoncentrisano do samog kraja. Lopta je išla kao na treningu, razigrana je bila cela ekipa, izgledali smo na terenu kao jedno. Čestitam mojim momcima na pobedi. Imamo još četiri kola do kraja da pokažemo šta umemo i od čega smo napravljeni”, izjavio je za klupski sajt kapiten “Radničkog”, Đorđe Milosavljević.

Trener “Radničkog” Bojan Kusmuk, nakon ove pobede, nada se opstanku u Košarkapškoj ligi Srbije. 

Teško gostovanje. Spartak neguje snažnu duel igru sa fizički jako dobro pripremljenim igračima. Povrede Tanaskovića, Hristova i Miščevića su uticale na nastavak pobedničkog niza iz prvog dela sezone, tako da je Spartak već 10-ak kola u padu. Radnički je tražio svoju šansu u ovim činjenicama s jedne strane, a opet, s druge strane, u pozitivnom naboju i boljitku svoje forme iz utakmice u utakmicu. Od starta smo nametnuli dobar, agresivan ritam u oba pravca i to je rezultiralo prednošću od 23 poena na poluvremenu. Svi momci su odigrali dobro i dali doprinos u okviru sistema da bismo pobedu odneli za Kragujevac. Kolmen u prvom i Jovanović u drugom poluvremenu su prednjačili u poenima, ali doprinos Lukovića na otvaranju utakmice (pre svega u opstrukciji igre Spartaka i pritisku na organizatora Nikolića), Beadera, Pavlovića, Milisavljevića, Demčešena, Lalovića i Popovića ni malo ne zaostaje za prvom dvojicom, iako se na poenima, a nekad i statistikom, to ne vidi. Ovo je najkompletnija utakmica Radničkog u sezoni. Ono što me posebno raduje je pozitivna energija kod svih pojedinaca, bodrenje i podrška, kao i samopouzdanje, uz rešenost da radimo do kraja utakmice. Idemo na četiri preostale utakmice da pobedimo i, nadam se, ostanemo u KLS”, rekao je za klupski sajt Kusmuk. 

“Radnički” se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Kragujevčani u sledećem kolu dočekuju ekipu “Borca” iz Čačka. Meč je na programu u subotu, 17. marta, od 19,30 časova u hali “Jezero”.