SportFoto: Facebook/OK Radnicki Kragujevac

Odbojkaši “Radničkog” pobednici 12. “Giginog memorijala”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 17 09 2018

Odbojkaši “Radničkog” pobednici su 12. Memorijalnog turnira “Aleksandar Gigović Giga”, koji je održan proteklog vikenda u hali “Gordana Goca Bogojević”. Za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira proglašen je korektor “Radničkog” Uglješa Ilić. 

Na “Giginom memorijalu”, pored “Radničkog”, učestvovale su ekipe “Mladost” iz Brčkog, “Jedinstvo” iz Bijelog Polja i “Niš”. 

Kragujevčani su u finalu savladali ekipu “Jedinstva”, rezultatom 3:0, dok je u utakmici za treće mesto ekipa "Niša" nadjačala "Mladost” sa 3:2.  

“Radnički” je ovim trijumfov drugi put zaredom uzeo pobednički pehar, a ukupno treći put u istoriji “Giginog memorijala”. 

Podsetimo, odbojkaš Aleksandar Gigović Giga iznenada je preminuo 28. jula 2007. godine na pripremama u Ivanjici za Univerzijadu u Bangkoku. Rođen je 20. aprila 1983. godine u Kragujevcu. Odbojku je počeo a trenira sa 11 godina, a čitavu karijeru je proveo u kragujevačkom Radničkom. Odbojkaški klub “Radnički” je ubrzo nakon njegove smrti doneo odluku da organizuje memorijalni turnir, a prvi je održan 28. septembra 2007.