SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog dočekuju Primorje

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 15 02 2019

Vetrpolisti Radničkog u drugom kolu Lige 6 dočekuje ekipu riječkog Primorja. Meč je na programu sutra od 20 časova na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“. 

Radnički je odličnu sezonu na „Jadranu“ započeo upravo u Rijeci, gde je slavio sa 10:9, ali Primorje u ovaj duel ulazi jače za povratnika Bojana Cara i oporavljenog prvog centra Lovra Paparića. Primorjaši imaju niz od pet pobeda, koji su u prvom kolu doigravanja za viši rang zaokružili sigurnim trijumfom nad Budvom – 10:8, u kom su u par navrata bili i na „plus pet“.

Primorje je daleko jače nego u prvoj utakmici. Plasman na tabeli nikako ne oslikava njihovu pravu snagu i mislim da su po kvalitetu jednaki Šibeniku, Budvi i nama. Na startu im se nisu sve kockice poklopile, imali su nekoliko pehova, ušli u ligu iz evropskih takmičenja, rano krenuli sa treninzima… Međutim, posle nove godine su se kompletirali, vratio im se prvi centar, a doveli su još jedno pojačanje iz Medveščaka i daleko su ozbiljniji nego na početku sezone. Favorita nema i moramo da odigramo mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama kako bismo pobedili”, rekao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.

Zbog velikog interesovanja publike za ovaj derbi, kragujevački klub će deliti besplatne ulaznice. Karte se mogu nabaviti u Kafe-baru ”Sonas“, na info pultu zatvorenog bazena Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“, kao i u kancelariji KVK Radničkog na bazenu.