Kultura

Letnja filmska radionica "Frka" u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 18 07 2018

U Kragujevcu će na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1. do 21. avgusta biti održana treća Letnja filmska radionica Frka 03, koja će okupiti osobe zainteresovane za filmsko stvaralaštvo. Broj mesta je ograničen, pa su prijave otvorene do 20. jula.

Tokom tri nedelje polaznici ove radionice imaće priliku da se upoznaju sa istorijom, teorijom i praksom procesa nastanka filma, kao i sa montažom i postprodukcijom.

Tokom prve dve nedelje polaznici će se baviti teorijom, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva, a tokom treće nedelje praktično će realizovati svoje znanje, i praviti filmove, bilo kog žanra. Svi filmovi će biti javno prikazani i otvoreni za diskusiju, analizu i kritiku.

Predavači su poznati i svako u svojoj struci dokazan i proveren stvaralac. Gordan Matić će voditi deo radionoce za scenario i režiju, Dunja Petrović je zadužena za dramaturgiju i scenario, Dušan Ivanović za kameru, a Vladimir Vasiljević za produkciju i organizaciju.

Učešće na radionici je besplatno, ali je broj mesta je ograničen, pa su prijave otvorene do 20. jula na sajtu www.frka.info, a pokrovitelji ove filmske radionice su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija.