KulturaFoto: Arhiva

Počinje 6. Filmska radionica "Frka"

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 31 07 2021

"Frka", Filmska radionica Kragujevac, u organizaciji Udruženja Forma kulture, održava se šesti put od 1. avgusta na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra. 

U fokusu ovogodišnje Frke je scenario, jer bez dobre priče nema ni dobrog filma. Razvoj filmske priče, rad na scenariju, kreativni i stvaralački proces, istorija i teorija filma, kao i filmska kritika su teme o kojima će se govoriti na 2021FRKA.  

Mentori i predavači radionice su eminentni scenaristi Dunja Petrović i Petar Mihajlović i filmski kritičari Miroljub Stojanović i Saša Radojević. Svi oni će polaznike provesti kroz čari sedme umetnosti, razmeniti sa njima svoja znanja i iskustva i "obučiti" ih potrebnim veštinama kako bi svi oni naučili da pišu za film, da pišu o filmu. 

"Svaka Frka je bila posebna i jedinstvena. To je neponovljivo iskustvo, jer je Frka mesto gde polaznici razumeju ogromnu energiju koja nastaje u stvaralačkom procesu filma, mesto koje odiše pozitivnom energijom i stvaralačkim elanom, mesto gde se pronalaze izvori novih inspiracija", navode organizatori FRKE.

Tradicionalno, FRKA se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Grada Kragujevca.