SportFoto: ekonomac.com/Nikola Fržović

Brazilac Simi stigao u Ekonomac

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 21 08 2017

Klub malog fudbala “Ekonomac” pojačan je za još jednog igrača, a u Kragujevac je stigao Gelson Saioti Junior, poznatiji u svetu futsala kao Simi. Ovaj tridesetogodišnji Brazilac je u prethodnoj sezoni branio boje Sibirjaka, a u poslednjem šampionatu Rusije postigao je 37 golova.  

Simi je u Kragujevac stigao sa suprugom i sinom, a cilj mu je da dosegne onaj najviši nivo, koji prepoznaje u igranju na završnom turniru UEFA Futsal Kupa.

Pre svega zahvalio bih se na dočeku koji mi je upriličen na aerodromu. Lep gest ljudi koji su me sačekali na mom prvom dolasku u Srbiju. Imao sam prilike da čujem o Ekonomcu, kao najboljem timu iz Srbije, koji dobar utisak ostavlja i kada igra u UEFA Futsal Kupu. Mislim da dolazim u potpunosti fizički spreman, željan da pomognem ekipi u njenom nastojanju da ostvari zacrtane ciljeve. Od ranije poznajem Talesa, tu je i Igor, takođe meni bitno da je uz mene i porodica, tako da verujem da neću imati problema da se adaptiram i pružim ono što se od mene očekuje”, rekao je Simi.  

Predsednik KMF “Ekonomac”, Veroljub Dugalić, izrazio je oduševljenje što su uspeli da u klub dovedu Simija. 

U stvaranju koncepcije koju želimo, nedostjao nam je upravo profil igrača kakav je Simi, jedan izraziti napadač. Zbog toga smo učinili sve što je u našoj moći da ga dovedemo u naše redove i drago nam je da smo uspeli u tome. Sada već mogu da kažem da smo završili sve aktivnosti u prelaznom roku, doveli smo pojačanja koja smo hteli, odnosno, zadržali kostur ekipe iz prethodnog perioda, čime smo, verujem, napravili dobitni spoj u ostvarivanju ambicija”, izjavio je prof. dr Veroljub Dugalić. 

Brazilac Simi će za “Ekonomac” debitovati u prijateljskom dvomeču sa višestrukim mađarskim prvakom, Đerom, najverovatnije 28. i 29. avgusta.

Izvor: IP sportmedia