SportFoto: Facebook/Kmf Ekonomac

“Ekonomac” proslavlja 18. rođendan prijateljskim dvomečom sa Kairatom

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 07 11 2018

Klub malog fudbala “Ekonomac” obeležiće 18 godina postojanja prijateljskim dvomečom sa dvostrukim šampionom Evrope, kazahstanskim Kairatom. Mečevi su na programu sutra i u petak od 18:30 časova u hali “Jezero”, a ulaz za sve posetioce je besplatan. Zanimljivo je i to da će utakmici u petak prethoditi predstavljanje ekipe koja je na kragujevačkom Ekonomskom fakultetu davne 1974. godine prva osnovala FK “Ekonomac”. 

Dan 7. novembar u istoriji našeg kluba upisan je kao dan osnivanja i nastanka danas najtrofejnijeg kluba u Srbiji. Kakva je ideja rođena tog 7. novembra 2000. godine, nešto je što može poslužiti za veliki ponos i radost, a količine truda, rada, želje i volje koje su utkane u istoriju postojanja kluba su nemerljive. Rezultati koji su u dosadašnjoj istoriji postignuti služe nam za ponos. Osvajači  smo nacinalnog prvenstva ukupno 10 puta do sada, od čega devet uzastopnih titula, trofej nacionalnog kupa smo osvajali četiri puta, time i četiri duple krune, a jednom u istoriji trofej Balkanskog kupa. Ovim uspesima smo ubedljivo najtrofejniji klub u Srbiji. Ligu šampiona smo igrali 10 puta do sada, uključujući i ovogodišnje takmičenje, pod okriljem UEFA-e, i svaki put smo igrali Elitnu rundu takmičenja. Nekoliko puta nam je završni fajnal-four za malo izmakao. Klub je najbolji rang na zvaničnoj UEFA listi imao kada je zahvaljujući sjajnim sezonama bio na poziciji četiri što je takođe u zemlji i regionu najveći uspeh. Uživamo veliko poštovanje evropske kuće fudbala koja je time što nam je devet puta dala organizaciju nekog od turnira lige šampiona pokazala koliko poštuje naš rad”, objavljeno je na zvaničnom sajtu “Ekonomca”.

S obzirom na to da sledeće nedelje tim trenera Predraga Rajića putuje u Barselonu, na turnir Elitne runde Lige šampiona, prijateljski dvomeč sa ekipom iz Kazahstana predstavlja odličnu pripremu za pomenuto takmičenje.