SportFoto: Printscreen/YouTube

Kusmuk novi trener košarkaša “Radničkog”

Autor: Branko Vukašinović
10:40 | Četvrtak, 09 11 2017

Novi trener Kragujevačkog košarkaškog kluba “Radnički” je Bojan Kusmuk, pošto je raskinuta saradnja sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Zoranom Todorovićem na njegovu inicijativu. 

Kusmuk je bio na klupi Dinamika koji je iz Druge lige izveo u viši rang. Vodio je ranije i Slogu, Veliku Planu, Napredak, a trenersko internacionalno iskustvo započeo je u Rumuniji. Kao prvi trener domaćih ekipa kalio se, uz Košarkašku ligu Srbije, i u Balkanskoj ligi. Prepoznatljiv je kao stručnjak kojem su igrači i van terena u fokusu, pa tako zagovara ideju o udruženju igrača, poput postojećeg udruženja ligaša, sudija i trenera, a sve u cilju što zdravijeg domaćeg košarkaškog sporta. Zagovornik je jačanja košarkaških centara u Srbiji, pored Beograda, kako bi postojala što veća baza kvalitetnih igrača na raspolaganju domaćim klubovima, a onda i reprezentaciji”, objavljeno je na klupskom sajtu. 

Kusmuk je sinoć održao prvi trening sa kragujevačkim košarkašima, koje očekuju dva neugodna gostovanja u Košarkaškoj ligi Srbije. “Radnički” će u subotu, 11. novembra, odmeriti snage sa ekipom “Vršca”, a nedelju dana kasnije sa “Vojvodinom”.