SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” dočekuju “Zlatibor”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 30 03 2018

Košarkaši “Radničkog” u utakmici 25. kola Košarkaške lige Srbije dočekuju “Zlatibor”. Meč je na programu sutra od 20 časova u hali “Jezero”.  

U jesenjem delu sezone “Radnički” je pretrpeo poraz od ekipe “Zlatibora”, pa je ova utakmica prilika da im se Kragujevčani revanširaju. 

Može se reći da su favoriti. To je odlična ekipa, imaju dosta kvalitetnih igrača, protok lopte im je odličan, igraju brze kontra napade, imaju jake, visoke "četvorke" i "petice", ali i jake spoljne igrače. Ipak, ulazimo u utakmicu bez favorizovanja - idemo na pobedu. U poslednjih šest kola su pobedili, ali se nadamo da će da pokleknu u Jezeru, spremni smo da tako bude”, rekao je za klupski sajt kapiten košarkaša “Radničkog”, Đorđe Milosavljević.

KKK “Radnički” u poslednjih šest kola imaju po tri pobede i poraza, a kragujevački klub želi trijumfalno da se oprosti od domaće publike i ispuni svoje ambicije kolo pre kraja takmičenja.

Drago mi je da smo uspeli, posle svih vratolomija u sezoni, da uđemo u neki bolji period. Jeste to na kraju ove takmičarske sezone, ali se nadam da će se sve znati posle 4. aprila i Fajnal fora u Čačku - da će KKK Radnički zadržati ovaj rang takmičenja. To znači i da će se nastaviti rad i borba za dalje pravljenje kluba, pre svega, hijerarhije, a onda i dobrog tima koji će se takmičiti u ovoj ligi i u novoj sezoni, a tada da izbori i bolji plasman. Radnički je za ovih 7-8 meseci preskočio dva ranga takmičenja, što je veliki zalogaj. Mukotrpna je borba bila, znamo kao je to izgledalo. Očekujem da utakmica u Vršcu neće mnogo da promeni situaciju na tabeli, a da ćemo mi preostala dva kola odigrati muški, kao i sve do sada”, izjavio je za klupski sajt trener “Radničkog”, Bojan Kusmuk. 

Iz “Radničkog” pozivaju Kragujevčane da ih podrže i dođu i halu “Jezero”, pošto im je ovo poslednja utkamica ove sezone pred domaćom publikom. Ulaznica, po simboličnoj ceni od sto dinara, biće u prodaji na blagajni “Jezera” sat pre početka utakmice.