SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Stefanoviću zlato u trostavu u Novom Sadu

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 11 07 2019

Strelac “Čika Mate” Milutin Stefanović osvojio je zlatnu medalju u gađanju MK puškom iz trostava, poslednjoj disciplini finala Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu. U juniorskoj konkurenciji trijumfovao je Stefanovićev klupski drug iz „Čika Mate“ Marko Ivanović, koji je tako odbranio zlato osvojeno lane. 

Milutin Stefanović je među osam najboljih ušao sa četvrte pozicije u kvalifikacijama. U finalnom delu takmičenja je dominirao i sa 453,4 kruga ubedljivo slavio ispred kolega iz reprezentacije Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i Milenka Sebića (Crvena zvezda). Branilac zlata iz 2018, Stevan Jovanović („Čika Mata“) je takmičenje završio u kvalifikacijama”, objavljeno je na sajtu Streljačkog saveza Srbije. 

Pobedom na finalu Kupa Stefanović je potvrdio dobru formu u trostavu, jer je nedavno zahvaljujući rezultatima u ovoj disciplini izborio olimpijsku kvotu za Tokio 2020. Naime, Stefanoviću je olimpijsku vizu donelo četvrto mesto u trostavu na Svetskom kupu u Minhenu.