Sport

Teodora Vukojević nadmašila svetski rekord - Kragujevčanima sve četiri titule u disciplini vazdušna puška u Nišu

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 02 12 2021

Članica kragujevačkog kluba “Čika Mate” Teodora Vukojević je rezultatom od 634,6 pogođenih krugova nezvanično nadmašila aktuelni svetski rekord u vlasništvu Kineskinje Ružu Žao. Trijumf je postigla u okviru drugog kola Kupa Streljačkog saveza Srbije u Nišu, gde je osvojila zlato u konkurenciji seniorki i juniorki puškom. 

Nisam zvanično nadmašila svetski rekord, jer ovo takmičenje nije svetskog tipa, ali nezvganično jesam. Sjajan je osećaj, narano. Nisam očekivala da će biti tako dobar rezultat, mada spremali smo se. Shodno tome i uloženom trudu očekujem još bolje rezultate”, rekla je Teodora dodajući u šali da se nada da je Ružu čula za njen trijumf i da će odmeriti snage na nekom svetskom takmičenju. 

Pored Teodore, iz kragujevačkog kluba zlatom se okitio Milutin Stefanović u konkurenciji senior puškom, a najsjajnije odličje pripalo je i Marku Ivanoviću u juniorskoj konkurenciji.  

To znači da su sve četiri titule u disciplini vazdušna puška završile u rukama Kragujevčana. 

Poslednje, treće kvalifikaciono kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije biće organizovano tokom decembra u Beogradu. 

Inače, Teodora Vukojević se uveliko priprema za predstoječća takmičenja, a nada se da će braniti boje Srbije i na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.