InfoFoto: Facebook

Akcija Fondacije "Tijana Jurić": Potpiši i podrži uvođenje kazne doživotnog zatvora (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 24 10 2017

U Kragujevcu je u toku prikupljanje potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene, koje organizuje Fonadacija „Tijana Jurić“. Kragujevčani formulare mogu da potpišu do 29. oktobra na štandovima ispred Ekonomskog i Pravnog fakulteta, kao i kod kafane „Balkan“.  

Potpisivanje peticije na štandovima ispred Ekonomskog i Pravnog fakulteta organizovano je radnim danima od 9 do 13 časova, a kod kafane „Balkan“ od 12 do 17 časova. 

Fonadacija „Tijana Jurić“ potpisivanje peticije za uvođenje kazne doživotnog zatvora organizuje u ukupno 40 gradova i mesta u Srbiji. 

Cilj je da sakupimo 500.000 potpisa, bez obzira što ima i onih koji nisu optimisti i koji kažu da to nije moguće. Verujemo da odgovorni građani naše zemlje, roditelji pre svega, nemaju dilemu da li treba načiniti ovako važan korak u pravcu bolje bezbednosti sve naše dece“, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić". 

Podsetimo, petnastogodišnju Tijanu Jurić krajem jula 2014. godine ubio je Dragan Đurić iz Surčina, koji sada izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

Galerija slika