Info

Anonimna prijava: ŠUGA u UKC Kragujevac - Evo šta kažu u toj zdravstvenoj ustanovi

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 08 11 2022

Portal InfoKG dobio je jutros anonimnu prijavu putem mejla da u Koronarnoj jedinici kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra vlada šuga. Iz ove zdravstvene ustanove poručili su da su odmah po postavljanju sumnje na mogućnost zaražavanja, preduzete su sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja infekcije, kao i procedure lečenja već zaraženih.

Informaciju da u Koronarnoj jedinici kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra vlada šuga portal InfoKG je dobio jutros sa mejl adrese kraguj@proton.me. 

U Koronarnoj jedinici vlada šuga! Molim da proverite lično ovu informaciju od nadležnih u KC Kragujevac, jer se o ovome ćuti a pacijenti su ugroženi. Medicinske sestre su na bolovanju, koje su se prvo javile a ostatak radi pod prisilom i primorani su da ćute o ovome”, napisano je u mejlu kraguj@proton.me.

Tim povodom portal InfoKG je kontaktirao Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu, a njihovo saopštenje vam u nastavku prenosimo u celosti. 

Zdravstveni radnici, tokom obavljanja svojih radnih aktivnosti, često su izloženi različitim zaraznim i drugim bolestima, jer su u stalnom bliskom kontaktu sa pacijentima. Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smo smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga. Ta zarazna bolest je izgubila veći epidemiološki značaj, pa se po važećem  Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti više ne prijavljuje nadležnim institucijama, već se sprovodi lečenje obolelih  koji se, uz terapiju  udaljuju sa posla sve do završetka lečenja, a svi ostali socijalni i drugi kontakti, dužni su da preduzmu mere u cilju sprečavanja daljeg širenja infestacije.

Odmah po postavljanju sumnje na mogućnost zaražavanja, preduzete su sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja infekcije, kao i procedure lečenja već zaraženih“, saopšteno je iz UKC Kragujevac.