InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Asfaltiran KILOMETAR puta u Masloševu

Autor: InfoKG
08:00 | Utorak, 14 11 2023

U Masloševu je asfaltiran put u dužini od 1.050 metara, a za te namene je iz gradske kase potrošeno 18 miliona dinara. 

Radnici Preduzeća za puteve Kragujevac asfaltirali su jedan od puteva u selu Masloševu. Iz tog preduzeća poručuju da je po zahtevu investitora na terenima na seoskom području angažovano šest ekipa i ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali biće uključeno još kako bi se realizovali planovi do kraja sezone.

Put dužine 1.050, širine tri metara i debljine sedam centimetara, u koji smo ugradili 575 tona asfalta, bio je u veoma lošem stanju, najviše oštećen od vode. U okviru pripremnih i tehničkih radova, ojačali smo postojeću kolovoznu konstrukcija i uradili geomehanička ispitivanja. Sa jedne strane puta biće urađeni kanali za odvodnjavanje, za sve parcele ugrađena uključivanja na put, uradićemo propuste i sve ostalo prema pravilima struke i urađenim planovima. Na teritoriji Masloševa ekipa PZP Kragujevac  radi put dužine nešto manje od 500,  širine tri metara i debljine asfalta sedam centimetara. Vrednost tih radova je 6 miliona dinara”, kaže odgovorno lice za izvođenje radova PZP Kragujevac, Dragan Ćirković. 

Za asflatiranje puta u Masloševu iz gradske kase je potrošeno oko 18 miliona dinara.  

Na teritoriji Masloševo je već ulagano u putnu infrastrukturu, ali sada se ovde radi jedan od značajnijih pravaca u dužini 1.050 metara na potezu prema  groblju. To je investicija koja je mnogo veća od finansijskog ulaganja, jer vredi mnogo više zbog ovih ljudi. Ljudi koji žive na selu moraju da imaju asfalt ispred svojih domaćinstava jer je to danas osnovno da bi mogli da funkcionišu, ali i da bi mladi ostali u svojim porodičnim domaćinstvima. Međutim, ovo nije jedini put koji radimo u ovoj mesnoj zajednici”, kazao je predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić najavljujući da će sledeće godine u okviru novih ulaganja asfalt dobiti i druga sela.  

Inače, Preduzeće za puteve Kragujevac izvodi radove na još tri lokacije u Čumiću u dužinama 1,78 kilometara, 602 metara i 130 metara. U Dobrači ekipe rade puteve u dužini od 830 i 785 metara i nastaviće sa radovima koliko vremsnki uslovi budu dozvoliuli u ovoj građevinskoj sezoni, poručuju iz tog preduzeća.