InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Asfaltirana Korabska ulica u Grošnici

Autor: InfoKG
14:15 | Utorak, 02 04 2024

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” asfaltirali su Korabsku ulicu u Grošnici. Za te namene je iz gradske kase izdvojeno 1,6 miliona dinara. 

Pre asfaltiranja Korabske ulice urađeni su pripremni radovi, jer je reč o ulici sa većim nagibom koja je problematična i za saobraćaj. Projektom „Čista Srbija“ urađena je kišna kanalizacija što nam je znatno olakšalo rad”, rekao je šef Sektora niskogradnje u JKP „Šumadija“, Marko Radisavljević.

Asfaltiranjem Korabske ulice u MZ Grošnica trajno rešavamo komunalni problem meštana. Cilj nam je da u 2024. godini nastavimo sa intezivnim radovima vodeći računa da svi delovi grada budu ravnomerno razvijeni uz poštovanje zahteva Mesnih zajednica. Trenutno se radi na rekonstruisanju dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene, nakon toga ćemo rekonstruisati Deligradsku ulicu, a istovremeno uređujemo i ulice koje pripadaju užem gradskom jezgru. U prethodnom periodu smo sanirali udarne rupe u MZ Stanovo i MZ Stara radnička kolonija jer je to jedan od načina da poboljšamo i olakšamo život našim građanima”, istakla je članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, Maja Angelovska. 

Ulica je 75 metara dužine, širine 3,5 metra i utrošeno je oko 48 tona asfaltne mase”, rekao je zamenik gradonačelnika, Dejan Ružić i najavio da se u narednom periodu nastavljaju radovi na asfaltiranju novih ulica, jer je , kako kaže, prioritet Grada da broj neasfaltiranih ulica bude sve manji.