InfoFoto: Privatna arhiva

Bahato parkiranje prešlo u praksu: TERETNJACI NA PUTU, evo kome građani mogu da se obrate za pomoć (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Utorak, 21 05 2024

Bahato parkiranje teretnjaka, koje je kroz par godina već prešlo u praksu, ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju ispod nadvožnjaka, na raskrsnici ulica Braće Petković i Spasenije Cane Babović, u neposrednoj blizini OŠ Treći kragujevački bataljon. Kragujevčani pitaju: čija je nadleznost, ko će nešto da preduzme ili čekamo da se desi neka nesreća? U tom kontekstu, raspitali smo se kome se mogu obratiti za pomoć.

Muke naših sugrađana koji žive u ulici Braće Petković, ali i svih onih koji koriste raskrsnicu pomenute ulice i Spasenije Cane Babović ispod nadvožnjaka traju već par godina. Oni su nas kontaktirali za pomoć, jer nadležni bez njihove asistencije očigledno ovo nisu identifikovali kao problem.

Višegodišnji problem prave vozači terenih vozila koji u sred raskrsnice skoro svakoga dana ostavljaju parkirana vozila na mestu gde to nikako ne bi trebalo da čine.

U samoj blizini OŠ Treći kragujevački bataljon, parkiranjem teretnih vozila na kolovozu, ugrožena je bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pre svega vozača kojima je smanjena pregeldnost u ovoj raskrsnici, ali i roditeljima i đacima koji od parkiranih kamiona ne mogu bezbedno da koriste pešački prelaz i trotoare.

Portal InfoKG došao je do informacije da je ovaj slučaj u nadležnosti Saobraćajne policije. 

Pripadnici Saobraćajne policije su, posle prijave u ponedeljak, brzo reagovali i istog popodneva preduzeli sve što je bilo u njihovoj nadležnosti. Vozač je sankcionisan i teretnjaci su ubrzo uklonjeni. 

Iz Saobraćajne policije pozivaju građane da ih, ako vozači teretnjaka nastave sa praksom bahatog parkiranja, kontaktiraju putem broja 034/324-426 i prijave problem.

Galerija slika