Info

Bivši dekan Medicinskog fakulteta na slobodi, advokat bivšeg rektora bez komentara

Autor: InfoKG
07:29 | Četvrtak, 11 08 2022

Nekadašnji dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Predrag Čanović juče ujutru je saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a nakon toga bio je u svom domu u Kragujevcu, piše N1.

„Jedino što smem da vam kažem da sam pre podne u tužilaštvu dao izjavu, to je osnovno. O čemu, odnosno o sadržini izjave ništa ne mogu kazati. Hvala vama puno na pozivu, ali zaista to je sve što vam mogu reći“, rekao je za N1 u telefonskom razgovoru Čanović.

Na pitanje gde se sada nalazi, on je rekao – u Kragujevcu.

Predrag Čanović je bio uhapšen je se „tereti za krivičnio delo zloupotreba službenog položaja“, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Advokat Branislav Todorović, koji zastupa bivšeg rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojšu Arsenijevića, a koga su priveli u kraljevačko tužilaštvo pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, u telefonskom razgovoru za N1 je rekao: „Nemam nikakvu izjavu. Obratite se nadležnim organima. Ne bih davao nikakve izjave za javnost“.

Nebojša Arsenijević je uhapšen zbog „postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem“, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: N1

Kurir piše da je bivšem rektoru Univerziteta u Kragujevcu Nebojši Arsenijeviću sinoć određen pritvor u trajanju od 30 dana.