InfoFoto: pexel.com - Ilustracije

Bliže se maturske i apsolventske večeri - roditelji, spremite se! Evo koliko vam je novca potrebno da bi vaše dete zasijalo

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 16 05 2023

Maturske i apsolventske večeri jedne su od najznačajnijih događaja u životu mladih ljudi. Uz dobru muziku i atmosferu u restoranu, uz željenu toaletu, šminku i frizuru, veče za pamćenje je zagarantovano. Međutim, osim truda da se osmisli kombinacija, nađu šminker i frizer, živaca dok se sve uklopi i kupi, potrebno je izdvojiti veću sumu novca kako bi sve željeno bilo ostvareno. A ta suma iznosi oko 35.000 dinara da bi se sve sprovelo u delo!

Da bi se organizovalo jedno matursko, ili pak apsolventsko veče, neophodna je sala u restoranu sa propratnom muzikom.

Cene restorana za ovakve događaje se kreću od 3.800 do oko 4.500 dinara uz doplatu za bend. Ova doplata zavisi od benda do benda i njihove popularnosti, tako da sveukupna cena može da dostigne i 6.000 dinara!

U cenu su uračunate meze, salate, slani rolati, kuvano jelo, roštilj, kao i otvoreni šank, koji podrazumeva neograničeno piće.

Međutim, najveća svota novca je potrebna za garderobu i ostale propratne elemente.

Cena muških odela iznosi oko 20.000 dinara, dok je cena košulja oko 3.500 dinara.

Da bi celokupna odevna kombinacija bila upotpunjena, neophodna je i obuća, koja zavisi od toga da li se neko prijatnije oseća u cipelama ili patikama.

Ukoliko se opredelite za sportske patike, njihova cena varira od 6.500 hiljada pa i do preko 20.000, dok se cena cipela kreće od 7.000 pa do 30.000 dinara.

Međutim, devojkama je još nezgodnije, jer osim garderobe i cipela, imaju još puno dodatnih elemenata neophodnih da bi upotpunile svoj izgled.

Osim što je potrebno mnogo vremena da bi se osmislio željeni izgled, pa onda i puno truda da bi se pronašle sve potrebne stvari, neophodno je i puno novca.

Ukoliko želite da vašu šminku odradi profesionalac sa izgrađenim imenom i zagarantovanim kvalitetom, moraćete da izdvojite čak i do 5.800 dinara.

Pored šminke dolazi i frizura, koja u proseku iznosi oko 4.000 dinara i varira u zavisnosti od toga koji tip frizure želite i koliko je ista zahtevna.

Za željene nokte izdvojite oko 2.000 dinara, sa doplatom za frenč, pečat ili crtež na noktima, ukoliko bi to bila vaša želja.

U paru najčešće idu cipele i torba, usklađene po boji.

Manje torbe se mogu naći po ceni od oko 2.500 dinara, dok visoke potpetice, zatvorenog i otvorenog tipa, se kreću po ceni od oko 4.000 dinara.

I za kraj, ali nikako manje bitna, ženska toaleta.

U najvećem broju butika dominira saten, kao trend materijal ove sezone, tako da se i najveći broj devojaka opredeljuje za isti.

Cena dugih haljina iznosi oko 15.000, dok se kraće mogu naći po ceni od 8.000 dinara.

Osim satena, veliki trend ove sezone jesu i ženska odela, pa se neke devojke odlučuju i za ovu varijantu.

Cena ženskih odela iznosi oko 10.000, pa naviše, u zavisnosti od kroja i modela.

Ukoliko se odlučite za neki komad nakita, biće vam potrebno još da izdvojite minimalno 800 dinara.

Sve u svemu, da biste jednog maturanta ili pak apsolventa poslali i spremili za matursko ili apsolventsko veče, u proseku vam je potrebno oko 35.000 dinara!