InfoFoto: Dom zdravlja Kragujevac

Buduće tate i zaposleni u Domu zdravlja dali krv u Školi za trudnice (FOTO)

Autor: InfoKG
08:30 | Petak, 22 09 2023

Na inicijativu budućih očeva u Školi za trudnice kragujevačkog Doma zdravlja održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom koje je prikupljeno tridesetak jedinica dragocene tečnosti. U akciji su učestvovali i pojedini zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.  

U okviru Dom zdravlja više od 20 godina funkcioniše i Škola za trudnice. Na ideju jednog tata, organizovana je akcija dobovoljnog davanja krvi. 

U akciji su učestvovali budući, ali i već ostvareni očevi, kao i pojedini zaposleni u kragujevačkom Domu zdravlja. Tokom akcije prikupljeno je tridesetak jedinica krvi.   

Dom zdravlja Kragujevac izražava zahvalnost budućim tatama, kolegama, kao i svima koji su se odazvali ovoj humanoj misiji i dobrovoljno dali krv. Njihov doprinos je ključan za uspeh ove akcije.Akcija dobrovoljnog davanja krvi ističe važnost brige o zdravlju i dobrobiti onima kojima je krv potrebna. Ovakve akcije podstiču svest o neophodnosti kontinuiranog doprinosa u spašavanju života i pružanju podrške onima kojima je najpotrebnija“, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Akciju je organizovao Dom zdravlja Kragujevac u saradnji sa ovdašnjim Zavodom za transfuziju Univerzitetskog kliničkog centra.

Galerija slika