InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs i GTO Kragujevac

Čeka se "zeleno svetlo" ministarstva za izgradnju letnje scene - amfiteatra na jezeru Bubanj

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 28 06 2023

Sadržaj na jezeru Bubanj mogao bi da bude obogaćen letnjom scenom, odnosno amfiteatrom, ukoliko ovaj projekat dobije podršku Ministarstva turizma. Ovo je u razgovoru za InfoKG rekao pomoćnik gradonačelnika za turizam, Stefan Bulatović, sa kojim smo razgovarali o razvoju turističkih potencijala Kragujevca.

On se nedavno u Ministarstvu turizma i omladine Republike Srbije sastao sa ministrom Huseinom Memićem i tom prilikom su razgovarali o projektima Grada Kragujevca i Gradske turističke organizacije, a sve u cilju poboljšanja turističke infrastrukture. 

- Jedan od značajnih projekata za naš grad u ovom trenutku je izgradnja letnje scene - amfiteatra na jezeru Bubanj, kao jedan od novih projekata koji smo podneli resornom ministrastvu. Verujem da će Ministartvo turizma i omladine podržati ovaj za nas značajan projekat, iznosi očekivanja Bulatović.

Letnja scena - amfiteatar nalazila bi se na delu jezera Bubanj, pored hale Jezero i to je, prema njegovim rečima, "idealna lokacija za takvu turističku atrakciju, koja će samim tim doprineti uređenju jezera Bubanj i razvoju turizma u Kragujevcu".

- Razgovarao sam sa ministrom Huseinom Memićem i o finansiranju, nastavku projekta dodatnog uređenja jezera Bubanj, čija je prva faza - Avantura park finansirana sredstvima resornog ministarstva, kako bismo u narednom periodu priveli kraju i drugu fazu i u punom kapacitetu nameni, kojom ćemo pospešiti razvoj turističke ponude našeg grada. Takođe smo razgovarali i o potencijalnim novim projektima koje bi ovo ministarstvo moglo da podrži, a to su revitalizacija banje u Stragarima, ali za to tek treba da pripremimo projekat u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom i u nekom narednom periodu kandidujemo Ministarstvu", kaže naš sagovornik.

- Naglasio bih značaj toga što su rukovodstvo lokalne samouprave i prethodni ministri Rasim Ljajić i Tatjana Matić prepoznali značaj toga da se jezero Bubanj, biser Kragujevca, stavi u funkciju turističkog potencijala i na raspolaganje svim Kragujevčanima. Na taj način, privlačenjem sredstava, prostor oko jezera Bubanj polako dobija obrise budućeg najlepšeg gradskog izletišta, zaključuje Bulatović.