InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Dašić odabrao: Ovo su POMOĆNICI gradonačelnika Kragujevca

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 28 03 2024

Pomoćnici gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića su dr Gordana Damnjanović zadužena za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava, Marko Janković za razvoj i unapređenje lokalne samouprave, Stefan Jovanović za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Bulatović za turizam i naknadno će biti postavljen Mirko Čikiriz koji će biti zadužen za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Nakon što je 13. februara konstituisana Skupština grada, pa 12. marta izabran gradonačelnik i članovi Gradskog veća, na red su došli i pomoćnici prvog čoveka Kragujevca. 

Te funkcije za sada ponele su četiri osobe, a uskoro će još jedna. Pomoćnici gradonačelnika Kragujevca su dr Gordana Damnjanović, Marko Janković, Stefan Jovanović, Stefan Bulatović, a toj ekipi uskoro će se pridružiti i Mirko Čikiriz. 

Dr Gordana Damnjanović postavljena je za pomoćnika gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, pošto je u prethodnom mandatu bila član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, a sada je ta funkcija dodeljena Jeleni N. Pavić.  

Novo lice na ovoj listi je Marko Janković, koji je imenovan za pomoćnika gradonačelnika za razvoj i unapređenje lokalne samouprave. Janković je diplomirani pravnik, zaposlen u Akcionarskom društvu „Elektroprivreda Srbije“ Beograd, Ogranak EPS Snabdevanje, u Službi za pravne poslove u Kragujevcu, kao vodeći stručni saradnik za pravne poslove. Član je Srpske napredne stranke.  

Kao i u prethodnom Dašićevom mandatu za pomoćnike je postavio Stefana Jovanovića i to za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i Stefana Bulatovića za turizam.

Ovom timu uskoro će se priključiti i Mirko Čikiriz, koji bi trebalo, kao i u prethodnom mandatu gradonačelnika, da obavlja funkciju pomoćnika za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.