Info

DELITE! NESTALA devojčica (13), boravila u Prihvatilištu (FOTO)

Autor: InfoKG
12:24 | Četvrtak, 01 04 2021

U Kragujevcu je pre 12 dana nestala devojčica Ana Mirković (13), a informacije o njenom nestanku tek juče su objavljene na društvenim mrežama. Otac devojčice Miloš Mirković za Nova.rs je izjavio da se ona viđala s mladićem (19) i da sumnja da je pobegla s njim. Nadao se da će se u međuvremenu vratiti kući, a kako je nema duže od 10 dana porodica je objavila apel o nestanku.

U apelu o nestaloj devojčici navedeno je da joj se od 21. marta gubi svaki trag, a njen otac Miloš za naš portal kaže da je njegova ćerka pobegla iz kragujevačkog Prihvatilišta za decu.

Od dodaje da ju je u Prihvatilište “lično poslao” jer je bio zabrinut za njenu bezbednost, pošto se “dopisivala i tajno viđala” sa punoletnim mladićem, za koga kaže da se “vrlo sumnjivo ponaša”.

Devojčicu je, dodaje Miloš, uz konsultacije sa policijom i Centrom za socijalni rad smestio u Prihvatilište 1. marta i od tada je više nije video.

“Hteo sam da spasim dete od tog sumnjivog mladića. Pokušavao sam razgovorom da je odvratim od te veze, oduzeo sam joj i telefon kako se ne bi dopisivala s njim, ali ništa nije pomagalo. Saznao sam da se tajno viđaju. Nisam bio nasilan prema njoj. Danas te dete prijavi ako ga udariš i posle su krivi roditelji. Tražio sam da sa njom rade stručni ljudi i psiholozi, da bi uvidela da pravi grešku”, priča ovaj zabrinuti otac.

Miloš dodaje da je njegova ćerka u Prihvatilištu dobila tablet kako bi pratila onlajn predavanja i sumnja da je ona nastavila da se dopisuje s mladićem.

On kaže da se tokom njenog boravka u Prihvatilištu nisu viđali, jer je navodno devojčica odbijala da se vide.

“Mislio sam da ona hoće malo da se povuče od svega i da razmisli, nisam mogao da pretpostavim da će da pobegne”, kaže Miloš i nada se da će policija brzo otkriti gde se ona nalazi.

Prihvatilište: Devojčica otišla samovoljno

U kragujevačkom Prihvatilištu za decu, za Nova.rs su potvrdili da je devojčica boravila u toj ustanovi, ali nisu mogli da otkrivaju nikakve detalje o razlozima njenog boravka i programu kroz koji su radili s njom. Našem portalu je rečeno da je devojčica tu ustanovu napustila svojevoljno.

“Devojčica je otišla samovoljno 20. marta i to je sve što u ovom trenutku možemo da kažemo. Zbog zaštite podataka o maloletnoj osobi, kao i zbog istrage ne možemo da dajemo druge informacije. Istog dana su obavešteni svi nadležni organi, mi se nadamo da je devojčica dobro i da će brzo biti pronađena”, rekla je za Nova.rs Snežana Stevanović, direktorka centra ‘’Kneginja Ljubica’’ u okviru koga radi i Prihvatilište za decu.

U Centru za socijalni rad, našem, portalu je potvrđeno, da je kragujevačka policija potragu za nestalom devojčicom počela još 20.marta i da je taj slučaj podignut na najviši stepen hitnosti. Direktor Centra Vladan Jovanović kaže da su sa porodicom ove devojčice obavljali stručne razgovore i pre njenog smeštanja u Prihvatilište, dodajući da je pre toga ona tri puta “napuštala roditelje i odlazila sa punoletnim mladićem”.

“Mi smo obavestili i tužilaštvo zbog postupanja punoletne osobe prema maloletnom licu, devojčica je bila na veštačenju, sa porodicom smo obavljali stručne razgovore i na njihov zahtev dete je upućeno u prihvatlište”, objasnio je Jovanovič, navodeći da je Centar u ovom slučaju sprovodio sve aktivnosti u svom domenu, kako bi se dete postepeno vratilo u primarnu porodicu. Jovanović je za naš portal izjavio i da je Centar svakodnevno u kontaktu s policijom, koja intenzivno traga za trinaestogodišnjom devojčicom , čiji nestanak je prjavljen 20. marta.

Izvor: NOVA.RS