InfoFoto: N1/Milan Nikić

Deo pijace uskoro se otvara u Kragujevcu, zgradu tržnice kriju iza scenografije (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 07 12 2023

Glavna gradska tržnica i pijaca u Kragujevcu četiri godine su zatvorene, a za par dana biće otvoren deo sa pijačnim tezgama pod nadstrešnicom, piše N1.

Nezavršena zgrada tržnice zaklonjena je scenografijom od cerada koje su printane tako da izgledaju kao prozori na tržnici, za svečano otvaranje pre izbora.

Radnici kragujevačkih komunalnih preduzeće u sredu su krenuli sa postavljanjem kulisa oko cele zgrade tržnice i to su uradili na strani prema pijačnim tezgama.

Do sada je za rekonstrukciju tržnice iz gradskog budžeta izdvojeno pet miliona evra, a za par dana će, uz visoke zvanice, biti otvorena samo trećina projekta, odnosno deo sa pijačnim tezgama pod nadstrešnicom, dok je druga trećina, zgrada tržnice nezavršena.

Poslednja trećina je najmanje urađena, a to je podzemna javna garaža koja je pre dve godine, najavom gradonačelnika Nikole Dašića prenamenjena da bude deo nekog trgovinskog lanca jer je stigla zabrana za garažu od nadležnih iz zaštite spomenika kulture.

U Kragujevcu je u sali Stare srpske skupštine 15. februara 2023. na državni praznik Sretenje predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred kamerama sam obećao da će cela tržnica u Kragujevcu biti završena do kraja 2023.

U ovom trenutku, 25 dana pre kraja godine, ništa nije završeno i stavljeno Kragujevčanima da koriste na tržnici.

*Izvor: N1
 

Galerija slika