InfoFoto: Kurir

DETALJI požara u Maršiću u kome je nastradao muškarac: Nesrećnom događaju prethodio njegov nestanak, krio se u šumi, nije hteo da ide lekaru

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 21 12 2021

Požar u trošnoj kući u Maršiću kod Kragujevca odneo je juče život Nebojše Đorđevića (52). On je tu živeo sam, a kako je za sada poznato, najverovatnije se ugušio dimom. Telo je pronašao njegov brat od strica, Dragan Đorđević, koji ga je redovno obilazio. Pozvao je vatrogasce i Hitnu pomoć, ali za nesrećnog Nebojšu bilo je kasno, piše Kurir.

- Došao sam kod njega kao i svakog pre podneva. Ne znam šta je mogao da bude uzrok. Sumnjam da mu je ostala upaljena cigareta ili je on sam nešto slučajno ili namerno zapalio, objašnjava Dragan za Kurir.

Ističe da je stradali Nebojša bio prihijatrijski pacijent kojem se stanje poslednjih dana veoma pogoršalo.

- Najpre je nestao na tri dana, krio se u šumi. Prijavio sam nestanak policiji, a onda se on vratio u pola noći i rekao je da je bolje i da ne želi da ide kod lekara. Ja sam ipak zvao psihijatriju, ali se Nebojša dan pre požara zaključao u kuću i nije hteo da ide, kaže naš sagovornik.

Dodaje da niko u tom trenutku nije obijao vrata, nadajući se da će Nebojša sutradan pristati da ode na pregled. Te noći izbila je vatrena stihija i on se nažalost ugušio. U kući je dosta gareži i nije najjasnije gde je tačno požar izbio, a nameštaj i garderoba su razbacani.

- Stvarno ne znam šta da kažem, ne mogu ni da sanjam šta se dešavalo u njegovoj glavi, a ni u tom požaru. On je ranije živeo sa majkom, a nakon što je ona umrla pre šest meseci bio je sam, ali ja sam dolazio kod njega svakog dana, rekao je Dragan.

Nebojša je živeo od skromne socijalne pomoći koja je iznosila nešto više od sedam hiljada dinara. Više puta boravio je na Klinici za prihijatriju, kao i u ustanovama zatvorenog tipa u Kovinu i Toponici. Policija je obavila uviđaj, a dalja istraga utvrdiće uzrok požara.

Izvor: KURIR