Sezona pripreme zimnice je u punom jeku, a na kvantaškoj pijaci manje je kupaca u odnosu na prethodne godine, iako su cene pristupačnije, tvrdi upravnik Kvantaško-stočne pijace, Dragan Stević.
Kragujevčani najčešće kupuju papriku, kupus, paradajz, kao i krastavčiće. Za kilogram crvene paprike treba izdvojiti do 50 dinara, somborka je do 60, a babura oko 50 dinara. Za kupus po kilogramu treba izdvojiti 20, za paradajz između 25 i 30, a za plavi paradajz 25 dinara. Cena krastavčića je oko 60, a šargarepe između 30 i 35 dinara.
Na Kvantaškoj pijaci kažu da su najveće gužve vikendom, ali da je najbolja ponuda povrća i voća sredom, četvrtkom i petkom, jer tada prodavci dovoze robu.
Na kragujevačkoj Kvantaškoj pijaci ima 150 pijačnih mesta, od čega je 36 sa boksevima za skladištenje robe i mestom za vozilo. Svi kapaciteti su u potpunosti popunjeni, a kvataš radi 24 časa dnevno.
Na Stočnoj pijaci cena prasadi po kilogramu je između 160 i 170, a svinja 150 dinara. Za ovce po kilogramu treba izdvojiti 150, a za jagnjad između 240 i 260 dinara.