InfoFoto: Ilustracija

EPILOG glasanja za ZADRUGU iz Gradske uprave

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 29 10 2020

Epilog priče o glasanju sa službenog broja Gradske uprave za rijaliti program “Zadruga”, koji se emituje na Televiziji Pink, jeste da je lice zaposleno u Gradskoj upravi podnelo ostavku na funkciju, kao i da će mu se od plate odbijati novac koji je utrošen za SMS glasove poslate sa službenog broja, to su izjavili za InfoKG u Gradskoj upravi.   

Iz Gradske uprave su za portal InfoKG poručili da je lice, koje je podnelo ostavku, Gradsko veće razrešilo dužnosti. Dodali su da je ono i dalje zaposleno u Gradskoj upravi, ali na drugim poslovima, kao i da će mu se od plate odbijati novac koji je utrošen za SMS glasove za Zadrugu sa službenog broja. Naglašavaju i da su sve dalje radnje u vezi ovog slučaja u nadležnosti drugih organa.   

Ono što nam u Gradskoj upravi nisu rekli i što je ostalo nepoznato jeste koliko je SMS glasova poslato za “Zadrugu” i ko ih je tačno slao. 

Podsetimo, portal InfoKG je krajem avgusta objavio da je sa službenog broja Gradske uprave poslato više od 1.000 SMS glasova za rijaliti program “Zadruga”. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je tada najavio da će kada se utvrde sve okolnosti izneti detalje u javnosti u vezi ovog slučaja.