Info

Eskalacija porodičnog nasilja u Kragujevcu: Tuku supruge i roditelje, oružje kriju ispod jastuka

Autor: Jovana Mladenović
14:58 | Četvrtak, 04 02 2016

Poslednjih dana nasilnici u Kragujevcu prilično su se aktivirali i maltretiraju svoje partnere, bivše supruge i roditelje.

Zbog nasilja u porodici policija je krajem januara uhapsila M.K. (1937) zbog pretnji da će ubiti svoju suprugu. On je u porodičnoj kući lupao rukama i nogama u zaključana vrata, vređao suprugu i pretio joj smrću. Ispod njegovog jastuka pronađen je pištolj, a na stolu pored kreveta oružani list.
 
D.N. (1972) iz Kragujevca zadržan je u policiji jer je na Zelenoj pijaci napao bivšu suprugu. Dok je kupovala namirnice on joj je zadao više udaraca šakom u predelu glave. Zadobila je lakše telesne povrede.

Bivša supruga bila je na meti još jednog Kragujevčanina, D.N. (1977), koji je otišao u njenu roditeljsku kuću gde sada živi i maltretirao je najpre verbalno, a zatim i fizički. On ju je vukao niz stepenice i upućivao joj uvredljive reči.

Pod dejstvom alkohola M.M. (1972) iz Kragujevca je, posle verbalne rasprave, svojoj supruzi V.M. zatvorenom šakom zadao udarac u predelu nosa zbog čega je zadobila lake telesne povrede.

Meta porodičnog nasilja bio je i jedan roditelj, otac Kragujevčanina A.M. (1989), koga je sin, nakon upućenih pogrdnih reči, nogom udarao u predelu tela, a nakon toga je i supruzi V.M. (1987) zadao rukama i nogama više udaraca u glavu.