Info

Evo šta je premijerka rekla o UKC, Severnoj obilaznici, stadionu “Čika Dača”…

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 08 07 2022

Ni od jedne investicije u Kragujevcu ne odustajemo, bez obzira na sve krize i na sve što se dešava u Evropi i svetu, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. 

Sve investicije u Kragujevcu idu. Za Univerzitetsko klinički centar u ovom trenutku se radi projektno tehnička dokumentacija, tenderi su u toku i to radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom. Radi se Klinički centar Vojvodine, a sledeći koji počinjemo je UKC Kragujevac. To se odužilo, zbog procedura Evropske investicione banke. Prvo ide tender za izradu projektno tehničke dokumentacije, nakon toga sva odobrenja, pa potom tender za izvođača radova. Mi sve pratimo i sve ide, ali sporo. Volela bih da su naši partneri iz Evropske investicione banke nešto efikasniji. To je nešto o čemu stalno pričamo i trudimo se da sve ide što brže može“, rekla je premijerka Brnabić u Kragujevcu.

Dodala je da će, kao što je i planirano, biti izgrađena Severna obilaznica, kao i da će izgradnja novog stadiona “Čika Dača” početi u aprilu sledeće godine.