InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Grad sufinansira 60 organizacija i udruženja u oblasti sporta u tekućoj godini

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 13 04 2024

Grad Kragujevac zaključio je ugovore sa kragujevačkim sportskim organizacijama i udruženjima kojima su dodeljena sredstva za finansiranje/sufinansiranje godišnjih programa u oblasti sporta za 2024. godinu.

Ugovore o dodeli sredstava iz budžeta Grada Kragujevca za godišnje programe kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta za 2024. godinu je potpisalo 60 organizacija i udruženja.

Nosiocima programa ugovore je uručio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Grad Kragujevac će uvek stati iza svojih sportskih klubova i udruženja koji su od opšteg interesa za lokalnu samoupravu i čija postignuća pokazuju šta su radili u prethodnom i šta od njih možemo da očekujemo u narednom periodu. Za takve klubove Grad svake godine izdvaja ozbiljna novčana sredstva, a ove ima mogućnosti da ih podrži još jačim finansijskim programom, rekao je Stevović, naglasivši da je u budžetu Grada Kragujevca za ovu godinu u te svrhe opredeljeno 47.850.000 dinara kroz redovni i 1.250.000 dinara kroz vanredni program.

- Siguran sam da će naši klubovi nastaviti da opravdavaju ovu podršku kao što to već čine, kazao je on i naveo primer Rvačkog kluba „Kragujevac“ koji ima prvog kvalifikovanog olimpijca iz Kragujevca za Olimpijske igre 2024 u Parizu. Tako ozbiljan rezultat daje nam za pravo da Kragujevac nazovemo centarom sporta, bar na porstoru južno od Save i Dunava, ali i šire, ocenio je Stevović.