InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Gradski prevoz: Od sutra na ulicama "Strela", evo koje još novine očekuju putnike

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Četvrtak, 30 11 2023

U skladu sa projektom Javno-privatnog partnerstva i sklopljenim ugovorom, od sutra gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji Kragujevca obavlja ASP „Strela – Obrenovac“. Na ulice izvozi 35 novih od ukupno 72 autobusa, koji će imati table za informacijama gde se vozilo nalazi, elektronsko čekiranje, video nadzor kao i komletnu pokrivenost WiFi uređajima.

Delatnost javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Kragujevca u narednih deset godina obavljaće preduzeće „Strela“ iz Obrenovca u konzorcijumu sa preduzećem "Vulović transport".

"Strela" započinje rad u Kragujevcu sa 35 novih autobusa sa emisionom klasom motora Euro 6, od ukupno 72 i to je najveći benefit za korisnike javnog gradskog prevoza. 

Novi autobusi ispunjavaju sve moguće standarde i dogovorene uslove, a to znači da imaju info table sa informacijama gde se nalazi vozilo, elektronsko čekiranje, video nadzor kao i komletnu pokrivenost WiFi uređajima u svim autobusima. 

Prevoznik je po ugovoru u obavezi da naredne dve godine dopremi još 37 novih autobusa.

Ono što Kragujevčane naročito zanima jeste da li će i dalje koristiti postojeće eKG kartice i hoće li se menjati cena prevoza. U odgovoru koji smo dobili iz JKP Šumadija, navode da će se naplata karata vršiti kao i do sada, postojećim karticama, te da povećanje cena nije predvđeno u narednom periodu.