InfoFoto: Facebook/Goran Micic

HITNO! Pomozimo Petru da ponovo pobedi opaku bolest

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 09 12 2022

Kragujevčaninu, dvanaestogodišnjem Petru Mićiću potrebna je naša pomoć, kako bi ponovo pobedio opaku bolest. Petru možete pomoći uplatom novca na tekući račun ili slanjem SMS-a 961 na 3030.

Petrovo bezbrižno detinjstvo je početkom 2021. godine prekinula zastrašujuća dijagnoza -maligni tumor (sarkom u levoj nozi ) koji se širi velikom brzinom. Tada su uz pomoć humanih ljudi sredstva za Petrovo lečenje u inostranstvu  prikupljena za svega nekoliko dana.

Petrovo lečenje na klinici u inostranstvu trajalo je 10 meseci, nakon čega se kao pobednik vratio svojoj kući, ali kada je već krenuo u školu i vratio se svom dosadašnjem životu pojavio se problem ponovo.

Na kontrolnim pregledima konstatovano je da su prisutne nove promene na nozi, da je potrebno da Petar ponovo započne lečenje na klinici u inostranstvu i novu bitku za svoj život ali je za nastavak lečenja ponovo potrebno klinici uplatiti značajna sredstva.

Roditelji se obraćaju dobrim i humanim ljudima da pomognu da Petar što pre ponovo otpočne lečenje u inostranstvu kako se ne bi ugasila nada da i ovog puta lečenje na klinici u inostranstvu vrati Petru pravo na detinjstvo i život. 

Više od osam meseci naš najmlađi sin Petar Mićić se nalazio na lečenju teške i podmukle bolesti u Nemačkoj. Osnažen svim vašim porukama, rečima utehe i ljubavi, Petar je bio sve vreme zagledan očima nebeskog plavetnila daleko u budućnost. Sigurnim koracima koračao je okružen snagom voljenog naroda srpskog i ljubavlju i brigom svoje porodice, najhrabrije majke Kristine, braće Alekse i Luke i tate Gorana, tako da sada kada je sve bilo gotovo, reči najveće zahvalnosti, reči koje izlaze iz njegovog mladog srca, čiste i tople duše odzvanjaju svim krajevima ovozemaljakog šara gde žive Srbi i gromoglasno se šire glasom najveće radosti i zahvalnosti. Sve ljude dobre volje, koji su pomogli Petru u svojoj borbi, imamo i imaćemo ih uvek u svojim mislima i molitvama Bogu Gospodu, Tvorcu i Spasitelju… 

Najlepša zemlja na svetu, majka Srbija, raširila je najnežnije majčinske ruke, da posle dugog vremena van rodne grude, dočeka malog heroja Petra Mićića, ali i suzama radosti oblije svaki dom, čoveka, porodicu, dete, znane i neznane, braću, prijatelje, sve ljude na ovoj planeti, koji su pomogli da Petar Mićić ode na operaciju i lečenje, i vrati se isceljen svojoj kući, u srce srpske Šumadije. 

Danima se – od kada se vratio – Petar vraćao svojim školskim obavezama, pokušavao je da vežba, trenira, kao i svi njegovi vršnjaci; i taman kada se činilo da se sve vraća u normalan život, Petru se pojavila promena na telu, koja je zabrinula porodicu Mićić. Posle prvih pregleda, lekari u Srbiji sumnjaju na najgore, a to je da se zloćudna bolest vratila i da će Petar morati ponovo da se bori sa svim nedaćama koje je već preživeo u Nemačkoj… Molimo sve naše i Petrove dobrotvore da se pomole Bogu za njegovo ozdravljenje i da – pomognu u novom lečenju, koje treba da započne… Večno zahvalna porodica Mićić Goran, Aleksa , Luka , Petar, majka Kristina!“, objavio je na Facebook stranici Petrov otac Goran Mićić.

Sredstva su potrebna za hitan nastavak lečenja u inostranstvu kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. 

Humani građani Petru mogu pomoći slanjem SMS-a sa sadržajem 961 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000843920-86

Devizni račun: 160-6000000843965-48

IBAN: RS35160600000084396548

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Humanitarna fondacija “Budi human” i InfoKG